80-aastane jalgpallimaailma suurkuju läks augusti lõpus Sao Paulos asuvasse Albert Einsteini haiglasse rutiinsetele uuringutele. Kontrolli käigus tuvastati tal aga käärsooles kasvaja, mis vajas operatsiooni. 4. septembril operatsioonil käinud Pele pääses intensiivraviosakonnast kümme päeva hiljem välja. Peagi viidi ta aga "ennetavalt" intensiivosakonda tagasi, meenutas BBC.

Nüüdseks on aga Pele pääsenud kodusele ravile. "Tahan tänada kogu Albert Einsteini haigla meeskonda, kes minu eest hoolitsesid. Samuti tänan kõiki, kes on mulle sooje sõnumeid saatnud," seisis Pele sotsiaalmeedia postituses.

BBC teatel jätkab kodusele ravile pääsenud Pele kemoteraapiat.

Brasiilia koondise kõigi aegade parimal väravakütil Pelel (92 mängu, 77 väravat) on aastaid probleeme olnud puusaga ning ta ei saa iseseisvalt liikuda. Viimastel aastatel on ta käinud haiglas mitmetel neeru- ja eesnäärme protseduuridel. 2014. aastal viibis ta intensiivravis tõsise kuseteede põletiku tõttu. Koroonapandeemia ajal pole teda eriti avalikult üles astumas nähtud. Enamus päevadest veedab ta oma Santose kodus.