"Oleme kuulanud Rannikmaa selgitust antud asjaoludele ja palunud tema käest kirjalikku kinnitust," selgitas Eesti judoliidu president Kaido Kaljulaid Delfile. "Meie protseduur näeb ette, et igasugused väärkohtlemisjuhtumid lähevad aukomisjoni. Peasekretär hakkab nüüd aukomisjoni liikmetega suhtlema, loodetavasti suudame aukomisjoni järgmiseks nädalaks kokku saada."

Kaljulaid lisas, et pole kõnealuse juhtumiga seotud lastevanematega ise veel suhelnud. "Lapsevanemat pole ma kätte saanud. Lapsevanem pöördus Eesti sumoliidu poole," selgitas Kaljulaid. "Loodame siiski aukomisjoni ette mõlemad osapooled saada."

Kaljulaid selgitas, et kuna Rannikmaa on nii judo- kui sumotreener ning spordiklubis Sakura tegeletakse mõlema spordialaga, menetlevad juhtumit ka mõlemad alaliidud.

Mis võib aga Rannikmaad judoliidu aukomisjonis ees oodata? "Kõigepealt vaadatakse asjaolud üle ja antakse juhtunule hinnang. Olenevalt asjaoludest võib tulla erinev otsus," rääkis Kaljulaid. "Praegu on vara öelda, kas ja mis võib juhtuda. Karistused võivad olla hoiatusest kuni alaliidust väljaviskamiseni."

Kaljulaid lisas, et tegemist on esimese korraga, kui Rannikmaa osas on selliseid süüdistused esitatud. "Kogu olukord on väga kahetsusväärne," tõdes ta.

Delfil ja Eesti Päevalehel Eesti Sumoliidu presidenti Kaido Höövelsoni veel telefonitsi tabada pole õnnestunud.

Mis juhtus?

Süüdistuste kohaselt oli Rannikmaa Vinni spordikompleksis Sakura spordiklubi treeningul ühe vahejuhtumi käigus löönud tüdrukut selja tagant rusikaga nii tugevalt vastu kukalt, et lapsel tekkis pähe muhk.

"Kõik on väga absurdne," rääkis Rannikmaa Delfi Spordile. "Treeningul oli üks õpilane seljaga sinna poole, kus maadlus toimus. Ma müksasin teda, et palun pööra näoga sinna poole, kus maadlus toimus. Muidu võib juhtuda õnnetus, et maadlejad kukuvad inimesele otsa."

Delfi võttis ühendust ka kõnealuse vahejuhtumiga seotud lapse emaga, kes ei soovinud omapoolset täiendavat kommentaari juhtunule anda. Kui Delfi kirjeldas lapsevanemale veidi Rannikmaa versiooni juhtunust, vastas ema, et usub oma lapse versiooni. Loe pikemalt SIIT.