McLaren, kelle eelmine suur projekt spordis paljastas Venemaa süsteemse dopingutarvitamise, suutis oma firmaga tõestada, et teiste seas manipuleeriti kääbuskaalu veerandfinaalmatši Michael Conlan (Iirimaa) Vladimir Nikitin (Venemaa) tulemusega.

Probleemseks tunnistati ka üliraskekaalu kuldmedalimatš, milles oli kahtlane kohtunike otsus anda võit prantslasele Toky Yokale, mitte britile Joe Joyce'ile.

Veel leiti, et kergkaalu poolfinaalmatši puhul, mis toimus Otgondalai Dorjnyambuu (Mongoolia) ja Sofiane Oumiha (Prantsusmaa) vahel, pakuti soovitud tulemuse saavutamiseks kohtunikele 216 000 eurot.

McLareni uurimise raportis kirjeldatakse üksikasjalikult, kuidas poksikohtunikud tegutsesid rahvusvahelise poksiliidu AIBA poolt loodud "hirmutamise ja kuulekuse" õhkkonnas ning korruptsiooniskeemi taga olid kõrgemad AIBA ametnikud nagu Ching-Kuo Wu ja Karim Baouzidi, kes olid toona alaliidu presidendi ja tegevdirektori rollis.

Raportis on märgitud, et kindlatele matšidele määrati kindlad kohtunikud, kelle puhul võis kindel olla, et nad soovitud tulemuse ära toovad. Manipulatsioonide peaproovina võeti 2016. aasta olümpia kvalifikatsiooniturniire, kus samuti sarnaste mahhinatsioonidega tegeleti.

Raporti sõnul ulatuvad Rios oma kõrghetke saavutanud manipulatsioonide alged 2011. aastasse ja 2012. a Londoni olümpia aegsesse perioodi.