Eesti jalgpallikoondise suurtest võitudest rääkides tuleb inimestel tihti esimesena üle huulte 2010. aasta 8. oktoobril toimunud EM-valikmäng Serbiaga. Eestlaste jaoks ajalooliseks kujunenud 2012. aasta EM-valiksari pakkus mitmed meeldejäävaid tulemusi, kuid rahvusvahelises plaanis kõige kaalukamaks võib pidada võõrsil võetud 3:1 võitu Serbia üle.

Serbia asus toona 60. minutil Nikola Žigici tabamusest juhtima, kuid Tarmo Kingi 63., Konstantin Vassiljevi 73. ja Aleksandar Lukovici esimese üleminuti omavärava järel teeniski Eesti ülimagusa võidu.

Toonane Serbia koondis kubises staaridest, väljakul käinud ässadest olid kõige nimekamad ilmselt Nemanja Vidic, Branislav Ivanovic ja Dejan Stankovic.

Eesti koondise algkoosseisus jooksid väljakule Sergei Pareiko, Enar Jääger, Taavi Rähn, Raio Piiroja, Ragnar Klavan, Sander Puri, Konstantin Vassiljev, Aleksandr Dmitrijev, Dmitri Kruglov, Tarmo Kink ja Sergei Zenjov. Vahetusest said väljakule Ats Purje, Kaimar Saag ja Martin Vunk.

Nimetatud meestest kuuluvad praegu Flora koosseisu 37-aastane Vassiljev ja 32-aastane Zenjov.
Konstantin Vassiljev (istuli) lõi 2012. aasta EM-valiksarjas serbiale värava nii Belgradis kui ka Tallinnas.

Täna kell 19.45 algavale kohtumisele on oodata kuni 15 000 pealtvaatajat. Vastavalt Serbia seadustele tohib vutiareen praegustes tingimustes täidetud olla 50 protsendi ulatuses. 2010. aastal toimunud Eesti – Serbia kohtumisel oli staadionil 12 000 fänni.

Tänasele kohtumisele on oodata toetajaid ka Eestist, kuna vastavalt Euroopa Jalgpalli Liidu UEFA reeglitele on alates eurosarjade alagrupimängudest võõrsilfännid taas lubatud. „Tegelikult käis kolm kuni viis fänni ka eelringimängudel kaasas. On olemas kindlad raamistikud, mille alusel see oli lubatud. Need on fännid, kes on klubi loomisest saadik meie juures olnud ehk toetanud klubi juba 30 aastat,” avaldas FC Flora president Pelle Pohlak ning lisas, et ka täna on staadionil Flora poolehoidjad esindatud.