Tänase kohtumise eel tegi Flora vastase osas ka korralikku eelluuret ning nii viibib Flora spordidirektor Norbert Hurt Belgradis juba alates eelmisest nädalast. Pühapäeval jälgis ta tribüünilt, kuidas Partizan alistas Serbia liiga kohtumises 5:0 Subotica Spartaki. Flora mängijad ja treenerite tiim reisis Serbiasse teisipäeval.

„Nad on väga ründav ja tehniline meeskond, kelle käike on väga keeruline kinni panna,” edastas Hurt nähtut. „Eks elu näitab, kas nad on meie esimesest vastasest Gentist tugevamad, kuid võõrsilmäng Partizaniga on kindlasti suur väljakutse.”
FC Flora abitreener Joel Indermitte ja peatreener Jürgen Henn said mänguplaani koostamisel olulist abi ka klubi spordidirektorilt Norbert Hurdalt, kes käis Belgradi Partizani viimast kohtumist staadionil vaatamas.

Flora alustas Konverentsiliigat kaks nädalat tagasi koduväljakul 0:1 kaotusega just Gentile. „Klassi mõttes on nad (Partizan) Gentiga väga sarnased. Mõlemad on tugevad. Mängu mõttes soovivad nad (Partizan) olukorda kontrollida pigem läbi lühikeste söötude ja kombinatsioonide. Partizan on väga liikuv meeskond, kes improviseerib palju. See teeb markeerimise keerulisemaks, kuna kindlat mustrit on nende mängus keeruline välja tuua,” kirjeldas Flora peatreener Jürgen Henn kolmapäeval mängueelsel pressikonverentsil.

Partizanilt suurepärane algus hooajale

Partizan on tänavusi Serbia meistrivõistlusi alustanud suurepäraselt. Kümne kohtumisega on kogutud 28 punkti ning sellega hoitakse tabelis esikohta. Ise on löödud selle ajaga 33 väravat ning enda puurist on tulnud välja võtta kõigest kolm palli. Teisel positsioonil on nende suurim rivaal Belgradi Crvena Zvezda, kes on üheksa matšiga saanud kokku 23 punkti. Partizani ainus viigiline tulemus pärinebki just kohtumisest Crvena Zvezdaga (19. septembril mängiti 1:1).

Konverentsiliiga eelringides mängis Partizan üle slovakkide Dunajska Streda, venelaste Sotši ning portugallaste Santa Clara.

Tänase kohtumise eel on Florale suurimaks tagasilöögiks esiründaja Rauno Sappineni õlavigastus. Tänavu suvel eurosarjade eelringides kaheksa kohtumisega kaheksa väravat kirja saanud Sappinen vigastas õlga nädalavahetuse liigamängus Viljandi Tuleviku vastu.

Sappinen sai uuringu tulemused teada esmaspäeval ning laiema avalikkuse ette jõudis uudis kolmapäeva lõunal, kui Eesti jalgpallikoondise peatreener Thomas Häberli avaldas koosseisu eelsevasteks MM-valikmängudeks Valgevene ja Walesiga.
Rauno Sappinen (palliga) sai kohtumises Viljandi Tulevikuga vigastada ja peab seega matši Belgradi Partizaniga vahele jätma.

Kuus tundi hiljem rääkis Sappineni traumast täpsemalt ka Flora peatreener Jürgen Henn, kui ta jagas Belgradis kommentaare mängueelsel pressikonverentsil.

„Õlavigastus tähendab, et kontaktsete treeningutega liitumine sõltub otseselt paranemisest. Täpset taastumist on raske öelda. Loodame muidugi, et Rauno on võimalikult kiiresti tagasi. Esialgne miinimum on kaks-kolm nädalat ajani, kui ta saab taas treeningutega liituda,” rääkis Henn pressikonverentsil.

Tipuründes võtab Sappineni koha tõenäoliselt üle Rauno Alliku. Flora pidi eurokohtumises viimati Sappinenita hakkama saama mullu Euroopa liiga play-off’is, kui vastamisi mindi Zagrebi Dinamoga.

Flora ja Partizan on eurosarjas ka varasemalt kohtunud. Vastamisi mindi hooajal 1999/2000 Meistrite liiga esimeses eelringis. Toona Serbia tipud eestlastele võimalust ei jätnud. Koduväljakul võitis Partizan 6:0 ning Tallinnas jäädi peale 4:1.