Kehra spordihoones kohtunud meeskondade puhul oli tegu Eesti karikavõistluste sarifinalistidega, sest 11-kordne karikavõitja Kehra oli kullamängus osalenud 18 ning Viimsi kuus korda. Viimsilaste kuuest finaalikaotusest üks ehk 2011. aasta oma tuli just Kehra vastu.

Sigmar Seermanni kahe kiire värava toel sai Kehra kohe 2:0 ette, sest viimsilased patustasid pallikaotustega. Kehra tegi tehnilise praagi näol peagi mitu vastuteenet ning üheksandal minutil viis Hans Kristjan Urmi tabamus külalised 4:3 juhtima. Ehkki Viimsi kaitse oli kohati passiivne, tegi postide vahel suurepärast tõrjetööd Siim Patrael.

Viimsil skoorisid ka noored vasakukäelised mängumehed Mart Varik ja Henri Koort ning 14. minutil tabas mullu veel Kehra ridades mänginud Mihkel Vaher seisuks 8:5. Tasavägine kohtumine jätkus, kuniks Indrek Normaku ja Seermanni väravaid aitasid Kehra 20. minutil jälle 11:10 ette.

Sellele reageerisid viimsilased võimsalt – Kert Liinat, kaks korda Jarno Nurm ja uuesti Liinat – ning Viimsi juhtis 14:11. Vaheajaks oli külaliste edu 16:14, ent kahe mängu kokkuvõttes võis kodumeeskond veel mugavat üheksaväravalist paremust nautida, olles Viimsis võitnud 36:25.

Teise pooltunni algul kasvatasid Varik ja Urm eduseisu neljaväravaliseks, kuid Kehra vastas vaid kolme minutiga 5:0 vahespurdiga, minnes David Mamporia värava järel ette 19:18. 39. minutil sai võõrustajate poolel kolmanda kaheminutilise karistuse ja punase kaardi joonemängija Anton Borovski.

Ülekaalu lõpetuseks saatis Patrael palli vastaste tühja puuri ning Viimsi juhtis 21:19. Viimast kümmet minutit alustati viigiseisult 24:24, aga Mikola Naumile ja Dmõtro Jankovskile täna puhkust andnud Kehra võttis lõpuks oma, võitis 31:26 ning edenes veerandfinaali.

Võitjate kasuks tabasid Mamporia ja Sergio-Silver Kreegimaa kuus ning Seermann ja Danil Gumjanov viis korda. Viimsi täpsemad olid Vaher ja Varik viie ning Liinat nelja väravaga. Viimased kaks karikasarja kaheksandikfinaali peetakse oktoobri esimestel päevadel.