Pärnakad olid avapoolaja lõpus juba 18-punktilises kaotusseisus, kuid suutsid lõpuveerandil mitmel korral viigini jõuda. Närvilistel lõpuminutitel olid kindlamad siiski tiitlikaitsjad.

Kasey Hill tõi mängu resultatiivseimana 22 punkti. Andris Misters lisas Pärnu kontosse 17 punkti ja seitse lauapalli, Robert Valge jõudis 15 silmani.

Võitjate resultatiivseim oli 19 punkti toonud endine NBA mängumees Diante Garrett.

Mängu tipphetked:

Esimeses poolfinaalis alistas Portugali tiim Porto 70:58 Küprose klubi Keravnose.

Teisipäeval peetud veerandfinaalis alistas Pärnu 72:67 Austria klubi Viini GGMT.

Enne mängu: FIBA Europe Cupi kummalise otsuse tõttu peab tiitlikaitsja Ness Ziona põhiturniirile pääsemiseks kvalifikatsioonimänge pidama. Loosi tahtel sattus Ness Ziona just Pärnu poolfinaalivastaseks. Aukartust siiski tundma ei pea, sest võistkond tegi suvel ulatusliku verevahetuse. Mullusest koosseisust jäi alles vaid kaks mängijat.

„Väga kõva sats, aga neil on palju uusi mehi. Septembrikuus ei saa keegi öelda, et asjad toimiksid hästi. Meie loodame teha parema mängu, aga usun, et vastased ka meist väga palju ei tea,” rääkis Pärnu peatreener Heiko Rannula.

„Siin on kõik mängud ühe võidu peale. Toonitan veelkord, et on alles hooaja algus. Väga palju oleneb pisiasjadest – energiast, enesekindlusest. Usun, et kedagi jõu või kvaliteediga maa alla ei lööda. Läheme igal juhul võitlema. Sellise kodupubliku ees oleks piinlik alla anda,” lisas Rannula.

Vajalikku enesekindlust ammutas Pärnu teisipäevasest neljandast veerandajast, kus Viini eduseis esmalt tasa tehti ja lõpuks võit koju jäeti. Enne seda oli pärnakate mäng rabe ja kohati juhuslik.

Lisaks ameeriklasest mängujuhi Kasey Hilli soolole, kes tõi enamiku oma 17 punktist viimase tosina minutiga, sai Pärnu ka võistkondlikult asjad toimima.

„Mängisime lihtsamaid asju ja ei hakanud üle mõtlema. See toimis. Kui ise lollusi sisse ei lase, siis tegelikult oli (kogu mäng) korras,” ütles Pärnu kasuks 15 punkti visanud tagamängija Robert Valge.

Kindlasti on huvitav jälgida, kuidas mõjutab Pärnu esitust kahel järjestikusel päeval mängimine. Rütm saadi ehk kätte, ent taastumiseks jääb aega napilt.

„Teadsime, et kui võidame, siis nii läheb,” sõnas Valge. „Oleme selleks valmis. Heiko (Rannula) on alati väga head skautingut teinud ja küll ta meile selgeks teeb, mis vaja teha on. Samas pole vaja üle mõelda, tuleb oma mängu mängida.”

Tänase vastase Ness Ziona peatreener Lior Lubin ütles klubi kodulehele, et taas eurosarja põhiturniirile pääsemine oleks tiimi jaoks väga oluline. Ühtlasi kiitis ta Pärnut.

„Eeldame, et Pärnu on agressiivne ja heade viskajatega võistkond. Nad mängivad toetava kodupubliku ees. Oleme neid viimastel päevadel tundma õppinud ja oleme valmis eesmärgi täitmiseks järgmist sammu astuma,” rääkis Lubin.

Ness Ziona koosseis:

.