Tänases külgvankrite MM-etapi esimeses sõidus said Varik/Kunnas (WSP Husqvarna, AYR Racing Team) küll hea stardi, kuid juba esimesel tõusul sai pool tosinat konkurenti neist mööda ning taas tuli eessõitjaid jälitama hakata. Lõpuks suutsid nad sellest sõidust koju tuua viienda koha.

Kolmandast sõidust, kus enamuse võistlusmaast hoiti kolmandat kohta, said nad neljanda tulemuse. Etapi kokkuvõttes sai meie hetke kiireim ekipaaž taas neljanda koha ja selline on nende tulemus ka peale kahte etappi maailmameistrivõistluste üldarvestuses.

"Võib nädalavahetusega täitsa rahule jääda," rääkis neljandaks tulnud Varik Delfi Spordile pühapäeva õhtul. "Mitu maailmameistrit oli ikkagi võistlustules, seega olen väga rahul. Rada läks päris raskeks, sest neljapäeval sadas kõvasti vihma. Korraldajad tegid väga head tööd, et üldse sõita sai."

"Fännid elasid ka kõvasti kaasa," kiitis Varik Langel valitsenud mõnusat atmosfääri.

Pühapäevastes sõitudes oli Varik vastavalt viies ja neljas. Seejuures oli etapi viimases sõidus üldse õnne, et Varik ja Kunnas üldse finišisse jõudis. "Midagi juhtus tsikli mootoriga, hakkas tossama ootamatult. Väga napilt jõudsime lõpuni," tõdes Varik.

Külgkorvide MM-sarja hooaeg on poole peal, kui neljast etapist on tänasega kaks sõidetud. Hooaeg jätkub 9. - 10. oktoobril Tšehhis Kramolinis toimuva etapiga. "Proovime kõik viimase peale lihvida. Punktiseis on esimese viie seas ülitihe, iga punkt on ülitähtis," vaatas Varik tuleviku suunas. "Püüame igast sõidust maksimumi võtta, aga eks seda püüavad ka kõik konkurendid. Seega oli ülitähtis, et täna ikkagi lõpuni jõudsime."

Varik ja Kunnas on 103 punktiga neljandal kohal. Üldliidrid Marvin Vanluchene/Robbie Bax on 34 punkti kaugusel.

Külgvankrite tänased võistlussõidud võitis valitsev maailmameister Etienne Bax/Nicolas Musset (WSP Zabel, Holland-Prantsusmaa). Etapivõidu viisid koju Marvin Vanluchene/Robbie Bax (WSP Zabel, Belgia-Holland, tänastes sõitudes neljas ja teine). Teiseks tulid Julian Veldman/Ondrej Cermak (CPD-Mega, Holland-Tšehhi) ja kolmandad olid Bax/Musset. “Meil on väga hea meel, et viisime punase liidriplaadi koju kaasa, kuid rada oli väga raske, siin võita ei olnud sugugi kerge,” tunnistasid tänased võitjad. "Eriline tänu korraldajatele, Lange on üks professionaalsemaid radu ja korraldusi, kus me käinud oleme."

Eestlastest olid täna Gordejev/Stupelis (WSP Husqvarna) veel kokkuvõttes 10. , Markus Normak/Karl Albert Kasesalu (VMC Zabel) 12., Jarno Saan/Sten Niitsoo (WSP Zabel) 15., Argo Põldsaar/Arno Peever 22. (VMC KTM), Ülar Karing/Oliver Sebastian Lamp 23. (KTM), Tanel Reesna/Markus Lina (WSP) 24., Robert Lihtsa/Birger Taal 25. (WSP Mega).

Seljavaluga võidelnud Saar võitis EM-etapi

Kevin Saarele (Yamaha, Pärnu Motoclub) hüppas eilses sõidus kogemata selga Norra konkurent Christopher Tveraen (Yamaha) ja pärast õhtul haiglas uuringutel käimist otsustas Saar täna võimalusel proovida võistlust siiski jätkata. Esimese sõidu alguses võttis ta rahulikult,
et mitte riskida, kuid lõpuks lubas tervislik seisund siiski sõita ja loodetud mõne punkti asemel oli tulemus hoopis teine koht. Teise sõitu läks Saar juba julgemalt ning sealt võttis ta võidu.

Etapi teise koha sai Tveraen, kes oli sõitudes teine, esimene ja veelkord teine. Kokkuvõttes oli kolmas Kacper Mieszkowski (CRQF) Poolast, kes oli oma esimese poodiumikoha üle EM-il üliõnnelik. Eestlastest olid veel Priit Järvloo (Kawasaki) kuues, noortest oma esimesel EM-etapil osalenud Mihkel Salujõe (Honda, HRC Eesti Racing Team) seitsmes ja Karl Joosep Steinberg (Honda, KTL Racing) 11., Sander Lakiza (Yamaha, Pärnu Motoclub) 10., Rene Tarend (Yamaha, Sõmerpalu MK) 13. ja Aleks Sale 17. (Yamaha, Motoklubi K&K).