Kümne naiskonna hulgas on 8 Meistriliigast: Audentese SG/NK, Barrus/Võru VK, TalTech/Tradehouse, Tartu Ülikool/Bigbank, Tallinna Ülikool/Kikas, TBD-Biodiscovery Tartu, Viljandi Metall ja Rae Spordikool/VIASTON ning 2 Esiliigast: Gerardo’s Toys/Neemeco ja Sparta.

Naiskondade loosisüsteemi ainuke reegel suunas eelmise aasta finalistid TalTech/Tradehouse ju Audentese SG/NK tabeli eri pooltele, kõik ülejäänud võistkonnad loositi ilma eelneva paigutuseta. Eelmise aasta finalistid saavad endale veerandfinaalivastaseid eelringist. Tabeli ülemises pooles tuleb Audentese tüdrukutele vastane paarist Sparta – Gerardo’s Toys/Neemeco, alumises pooles saab tehnikaülikooli naiskond vastase paarist Tallinna Ülikool/Kikas – Tartu Ülikool/Bigbank. Ülejäänud kaks paari veerandfinaalides on Viljandi Metall – Rae Spordikool/VIASTON ning Barrus/Võru VK – TBD-Biodiscovery Tartu.

Meeste Aadu Luukase karika nimel võistlevad 4 Meistriliiga klubi: Selver Tallinn, Bigbank Tartu, Pärnu VK ja TalTech ning 5 Esuliiga klubi: Tallinna Ülikool, Viljandi VK, Eesti Maaülikool, E-Service/Neemeco ja AB Premium/Rae vald.

Asetusega said tabelisse neli Meistriliiga klubi. Veerandfinaalides Meistriliiga klubid vastamisi minna veel ei saa ning karikakaitsja Selver Tallinn ja teine finaalis osalenud klubi Bigbank Tartu paigutati tabeli eri pooltele. Loosi tulemusena tekkisid veerandfinaalpaarid Tallinna Ülikool – TalTech, Eesti Maaülikool – Pärnu VK, AB Premium/Rae vald – Bigbank Tartu. Selver Tallinn saab endale vastase ainukesest eelringi mängust, kus on vastamisi E-Service/Neemeco ja Viljandi VK.

Edasipääseja selgitatakse kahe mängu kokkuvõttes – kui mõlemad võistkonnad saavad ühe võidu, siis esmalt loetakse punkte. 3:0 ja 3:1 skoorid annavad võitjale 3 punkti, 3:2 võit annab võitjale 2 ja kaotajale 1 punkti. Kui kahe mängu kokkuvõttes on ka punktide arv sama, siis selgub järgmisesse ringi pääseja kuldse geimiga.

Naiste ja meeste Eesti karikavõitja selgub 22. detsembril