Ajalooliselt oli reedene päev GP-nädalal vaba lihavõttepühadega seotud suure ristipäeva tõttu, mis tähistab Kristuse taevasseminekut. See liikuv püha on alati kuuenda lihavõttejärgse nädala neljapäeval.

Kuna F1 etapi neljapäevad olid tavaliselt pühad, oli võistlusteks lihtsam liiklust Monte Carlo tänavatel kinni panna. Reedeti oli rada turistide jaoks vaba. Mõned räägivad ka, et kuninglik perekond tahtis reedet vabaks, et neljapäevaõhtut pikemalt nautida.

Kuigi see püha ise pole enam Monaco elanikele nii tähtis kui vanasti, on traditsioonidest kinni hoitud ning reedene päev kuulutatud turupäevaks. Taoline formaat võimaldab hotellidel ja muudel äridel F1 nädalast, kui linnas liigub tavapärasest rohkem rahvast, endiselt maksimumi võtta.

"Monaco on järgmisest aastast kolmepäevane üritus. Ehk reedel, laupäeval ja pühapäeval, mitte enam neljapäeval, paus, laupäeval ja pühapäeval. Jah, selle muudatuse me järgmisel aastal sisse viime," kinnitas CNN-i vahendusel F1 boss Stefano Domenicali.

Domenicali kinnitas ühtlasi, et F1 üritab järgmisel aastal läbi viia 23 etappi. Kalender tehakse teatavaks Maailma Mootorispordi Nõukogul 15. oktoobril.