Keenialanna Keitany nimele kuulub ainult naiste osavõtul joostud maratoni rekord 2:17.01, mille ta püstitas 2017. aasta 23. aprillil Londoni maratonil. Tema kaasmaalane Brigid Kosgei on jooksnud ka 2:14.04-ga, kuid see rekord oli püstitatud meeste-naiste segajooksus 2019. aasta Chicago maratonil.

"On aeg öelda head aega spordialale, mida ma nii väga armastan. Lootsin pärast edukat 2019. aastat, kui ma sain mõned head tulemused, sealhulgas New Yorgis teise koha, et olen veel mitmeid aastaid konkurentsivõimeline, kuigi olen juba 30-ndate eluaastate lõpus. Kahjuks pean aga kurbusega ütlema, et 2019. aasta lõpus saadud seljavigastus sunnib mind lõpetama," vahendab BBC Sport Keitany avaldust.

"Pandeemiaga seotud reisipiirangute tõttu ei saanud ma eelmisel aastal Euroopast soovitud ravi ning iga kord, kui arvasin, et olen vigastusest üle saanud ja hakkasin uuesti kõvasti treenima, muutus see jälle probleemiks."

"Ma pole veel tulevikuplaane täielikult paika pannud, aga ma kavatsen veeta rohkem aega oma perega - mu lapsed on praegu 13 ja 8-aastased. Lisaks olen ma seotud mõne kohaliku heategevusega."

Keitany on neljakordne New Yorgi ja kolmekordne Londoni maratoni võitja. Olümpiamedalit naisel pole. 2012. aasta Londoni olümpial jäi ta neljandaks.