11. septembri kohtumine Austria tugevuselt üheksandas liigas SPG Göfis/Satteinsi ja Viktoria vahel võttis veidi enne lõpuvilet skandaalse pöörde.

Rašid Arsanukajev oli juba mängu käigus ühe kollase kaardi saanud, kui ta mängu lõpuminutitel vastast peaga lõi. Tulemuseks teine kollane kaart ja väljakult eemaldamine. Siis lõi aga 28-aastasel venelasel täielikult silme ees mustaks.

"Ma näitan sulle, mis on tõeliselt karistamist väärt," ütles Arsanukajev ning virutas vastasele peaga veel ühe hoobi, mis purustas ta ninaluu.

Intsidendist teavitati ka politseid ning Arsanukajev ootab nüüd kohut. Kannatanu käis möödunud kolmapäeval operatsioonil ja peab tegema paarinädalase mängupausi. Venelane sai 48-mängulise keelu, mis tähendab selle liiga mängugraafikut arvestades, et ta ei saa mängida kuni 2023. aasta sügiseni.

Arsanukajevi klubi Bregenzi Viktoria esimees Christian Gojo kommenteeris juhtunut ajalehes Kronen Zeitung: "Viktoria seisab integratsiooni eest, kuid loomulikult ei saa me selliseid intsidente tolereerida. Oleme Arsanukajevi klubist eemaldanud."

Austria liidumaa Vorarlbergi jalgpalliliit kinnitas, et on ka naabruskonna alaliite juhtunust teavitanud, et venelane ei saaks end üheski teises liigas uuesti registreerida. 48-mänguline keeld on maksimum, mis antud liigas mängijale määrata saab.