Kontaveit alustas mängu kohe murdega, kui võitis Cirstea pallingu kuivalt. Rumeenlanna suutis aga koheselt tagasi murda ning matš püsis seejärel tasakaalus kuni seitsmenda geimini, mil eestlanna võitis teistkordselt vastase servi. Kogenud Cirsteal oli aga taas koheselt vastus olemas, kui ta tõi murdega tabloole viigi 4:4. Kaks viimast geimi kuulusid juba kindlalt Kontaveidile, kes loovutas neis vaid kaks punkti ja kindlustas setivõidu 6:4. Tasavägine sett kestis 48 minutit.

Teise seti alustuseks kaotas Cirstea kahel korral ja Kontaveit korra oma pallingu ning eestlanna pääses ette 2:1. Kolmanda murde tegi eestlanna seitsmendas geimis, ent kaotas siis kohe oma pallingu otsa seisuks 5:3. Kümnendas geimis suutis Kontaveit päästa kolm murdepalli seisult 0:40 ja kindlustada lõpuks matšivõidu 6:4, 6:4.

Kontaveit lõi kaks ässa, tegi kolm topeltviga ja realiseeris kaheksast murdepallist kuus. Ühe ässa löönud Cirstea sai 12 murdevõimalust ning kasutas neist ära neli.

Kontaveiti ootab kaheksandikfinaalis mäng hispaanlanna Paula Badosaga (WTA 27.), kes alistas täna venelanna Varvara Gratšjova 6:2, 6:2.

US Openil kolmandasse ringi jõudnud Kontaveit oli Cirsteaga varasemalt kohtunud neljal korral. Kõik senised matšid oli samuti võitnud eestlanna. Viimati olid nad omavahel vastamisi olnud tänavusel Miami Mastersil, kus Kontaveit sai avaringis võidu numbritega 6:3, 4:6, 6:3.

Mäng täispikkuses: