207 cm pikkune ja 34-aastane kogenud tsenter tõmbas esimest korda Läti koondise särgi selga juba 2008.aastal. Zaķis on karjääri jooksul lisaks Läti tippklubidele, Ventspils ja Riia VEF, esindanud ka Sloveenia tippklubi Ljubljana Olimpijat. Eelmisel hooajal mängis Zakis Saksamaa liigas Rostocki särgis legendaarse Dirk Bauermanni käe all kogudes 14,2 minutiga 9,3 punkti (64% visketabavuse juures) ja 3,3 lauapalli.

“Valisin Viimsi, kuna tegemist on tugeva organisatsiooniga, kus on suurepärane treener ja mängijad. Ootan head hooaega, kus meil on tugev Viimsi kogukonna toetus ning võitleme igas mängus võidu eest,” oli Zaķis rõõmus Viimsiga liitumise üle.

"Usume, et Ronaldsist saab võistkonna üks liidreid, kes suudab lisaks lauapallidele ja punktidele luua ka teistele rohkelt võimalusi, pannes aluse võistkondlikule ilusale mängule. Ootame Ronaldsilt korvialuses tsoonis domineerimist nii kaitses kui rünnakul," kommenteeris peatreener Valdo Lips Zaķise liitumist Viimsiga.

Klubi tegevjuht ja partner Tanel Einaste: "Olles komplekteerinud kõik liinid vastavalt treenerite valikule oli Rolands treenerite esimene valik keskmängija kohale. Olles suhelnud Rolandsi eelnevate treenerite ning võistkonnakaaslastega, see ainult kinnitas meie valikut. Tunnen uhkust meie organisatsiooni üle, et meil õnnestus Rolands Viimsisse tuua. Kindlasti mängib ta ennast vastaste mälusse ning Viimsi inimeste südametesse."