Tõnisson räägib, et hakkas rallide jaoks ilmaennustusega tegelema umbes kümme aastat tagasi. Esiti hobi korras, ent siis sai sellest juba töö. "Muutus järjest professionaalsemaks," märgib ta.

Suur roll oli tal ka hiljutise Kreeka ralli juures. "Meil ei olnud kõige lihtsam ralli, kuid tegime kõvasti tööd, et autos parem tunnetus saavutada," sõnas Ott Tänak Hyundai pressiteenistuse vahendusel. "Tegime rehvivalikul julgeid otsuseid ja see sai võimalikuks ainult tänu meie ilmaennustajatele. Tahan neid suurepärase töö eest tänada."

Tõnisson räägib, et sedapuhku oli Kreeka kohta väga ebatüüpiline ilm. Viimati oli vihma sadanud aprillikuus, ent nüüd tuli kaks päeva jutti. Oluline oligi vaadata, kui kiiresti teeolud muutuvad, et saaks vastava rehvivaliku teha. Ilmameeskonnas on kokku seitse inimest ja Tõnisson paneb saadud info põhjal tervikpildi ehk prognoosid kokku.

1x
00:00

Aastaringne elu kohvrite otsas

Ta käib pea alati ka rallidel kohal. Järgmiseks katsumuseks on Soome ralli. Mis puutub väljakutse raskusesse, siis tema sõnutsi on Eesti ralli üks keerulisemaid. "Lõuna-Eestis suvisel ajal hoovihmasid keeruline ette näha. Kuhu täpselt läheb."

Saates on juttu ka suurematest kordaminekutest ning sellestki, mida Tõnisson oma teadustöös teeb. Märksõnaks on Eesti rannajoon.

Kõigest pikemalt juba erisaates!