26-aastase Hollandi koondislase isa lahkus siitilmast vaid mõni hetk pärast seda, kui Ake oli kolmapäeval löönud oma esimese meistrite liiga värava.

City mängis kolmpäeval alagrupiturniiri esimeses voorus RB Leipzigiga. Ake avas mänguskoori juba 16. minutil. City võitis kohtumise 6 : 3.

Ake kuulis isa surmast peale lõpuvilet. Väidetavalt oli ta isa põdenud vähki. Pallur kirjutas sotsiaalmeedias, et tema värava jõudis isa siiski ära näha.

"Tean, et oled alati minuga, oled alati mu südames. See värav oli sulle, isa," ütles Ake. "Viimased paar nädalat on olnud mu elu raskeimad. Mu isa oli väga haige ning ravist polnud enam abi. Mul on olnud õnne, et mul on nii toetavad sõbrad, perekond ja kihlatu."

"Lõin eile pärast keerulist aega oma esimese meistrite liiga värava ning vaid mõni minut peale seda suri isa rahulikult, mu ema ja vend tema kõrval. Võib-olla oligi nii määratud. Minu mängimas nägemine tegi ta alati uhkeks ja õnnelikuks."

2020. aasta augustis 41 miljoni naelsterlingi eest Bournemouthist Citysse siirdunud Ake on kõikide võistlussarjade peale Manchesteri klubis pidanud vaid 16 kohtumist ja löönud kaks väravat. Eelmisele hooajale pani suure põntsu reie tagalihase vigastus. Sel hooajal on ta Pep Guardiola käe all platsile saanud juba kolmes kohtumises.