Venemaa kergejõustikuliidu teatel sai Sedõhh teisipäeva hommikul südamerabanduse.

Venemaalt Novotšerkasskist pärit Sedõhh püstitas legendaarse karjääri jooksul kuuel korral maailmarekordi. Tänase päevani kuulub talle vasaraheite maailmarekord 86.74. Teatavasti sai ta ühe maailmarekordi kirja ka Tallinnas, kui heitis 1986. aastal 86.66.

Sedõhh võitis pika karjääri jooksul kõik, mis võita andis: olümpiakulla 1976. ja 1980. aasta olümpialt, lisaks MM-tiitli 1991. aasta maailmameistrivõistlustelt. Samuti tuli ta kolmekordseks Euroopa meistriks. Viimase EM-i kulla võitis ta 1986. aastal Stuttgartis tänaseni püsiva maailmarekordi 86.66-ga.

Sedõhhil, kes karjääri jooksul elas pikalt Prantsusmaalt, on kolm tütart, kellest kaks samuti vasaraheitega tegelevad. Oksana Kondratjeva sai 2013. aasta MM-il seitsmenda koha. Aleksia Sedõhh tuli 2010. aasta noorteolümpial vasaraheitas kullale. Sedõhh oli abielus Ljudmilla Kondratjevaga, kes krooniti Moskva olümpiamängudel võitjaks 100 meetri jooksus. Hiljem oli kuulus vasaraheitja abielus Natalja Laissovskajaga, kes on siiani naiste kuulitõuke maailmarekordi omanik.