Eestisse saabusid kaks UEFA esindajat, kellega vaadati üle Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) esitatud turniiri võistlus- ja treeningväljakute ning kohtunike ja koondiste majutusasutuste kandidaadid. Külastuse käigus kaardistati potentsiaalsete väljakute ja hotellide hetkeolukord ning lepiti kokku järgmise pooleteise aasta võimalikes arengupunktides.

Eesti võõrustab turniiri kahes keskuses ning nii Põhja- kui ka Lõuna-Eestisse määratakse kaks võistlusväljakut. Lõuna-Eestis peetavate kohtumiste potentsiaalsed võõrustajad on Tartu Tamme staadion, Võru Spordikeskuse staadion ning Tehvandi staadion. Põhja-Eestis vaadati üle A. Le Coq Arena ja Kadrioru staadion. Lisaks on mõlemas keskuses koondiste kasutada suur hulk treeningväljakuid. Mängupaigad kinnitatakse ametlikult järgmise aasta kevadeks ehk aasta enne turniiri algust.

EJL-i esindasid visiidil Raili Ellermaa ja turniiri direktor Juss Tamming. Viimase sõnul läks külaskäik edukalt ning turniiri korraldamine käib jõudsalt. “Nende visiitide käigus oli meil eesootavast juba võrdlemisi hea ettekujutus. Ärajäänud noormeeste U17 EM-finaalturniirist on meil korraldusplaanid ja -tiim juba suures osas paigas. Loomulikult tuleb mõnda aspekti kohandada, aga oleme Eestis peetavate turniiride edukaks korraldamiseks kindlasti heal stardipositsioonil,” rääkis Tamming.

Finaalturniiri eeldatav toimumisaeg on 2023. aasta maikuu teine pool. Enne turniiri on ette nähtud veel mitmed UEFA ülevaatlikud külaskäigud, mille jooksul käsitletakse süvitsi selliseid turniiri valdkondi nagu sotsiaalsed üritused, logistika, vabatahtlikud, turundus jms. Ühtlasi arutletakse turniiri mõju ja kasu üle tüdrukute ja naiste jalgpallile tervikuna. Järgmine külastus leiab aset orienteeruvalt aasta pärast, 2022. aasta augustis või septembris.