Täna hommikul kell 9 Tallinna Lauluväljakult startinud 42,195 kilomeetri pikkusele maratonile oli registreeritud tuhatkond osavõtjat.

Tänu viimastel kilomeetritel tehtud lõpuspurdile tuli seekordse Tallinna Maratoni võitjaks Keenia jooksja Ibrachim Mukunga Wachira ajaga 2 tundi, 30 minutit ja 43 sekundit. Üldarvestuses jäi napilt teiseks, aga võitis esmakordselt maratonijooksu Eesti meistritiitli Dmitri Aristov spordiklubist Treeningpartner tulemusega 2:30.55.

Tallinna Maratoni kolmanda koha ja Eesti meistrivõistluste hõbemedali võitis samuti Treeningpartneri jooksja Aleksander Kulešov, ajaga 2:34.39. Eesti meistrivõistluste pronksmedal läks jooksuklubi Sarma esindajale Ando Õitspuule, ajaga 2:35.35. Tallinna meistrivõistluste arvestuses olid kolm kiiremat Aleksandr Kulešov, Kristjan Melikov ja Sergei Rjabõškin.

Naistest oli Tallinna Maratoni kiireim ning tuli Eesti meistriks Tartu Spordiselts Kalev jooksja Kaisa Kukk, tulemusega 2 tundi, 44 minutit ja 46 sekundit. Nii üldarvestuses kui Eesti meistrivõistluste arvestuses saavutas teise koha Kadiliis Kuiv Spordiklubist Prorunner, ajaga 2:48.52 jättes kolmandaks oma klubikaaslase Anne-ly Palmi (3:02.30).

Tallinna meistrivõistluste arvestuses kuulusid esikolmikusse Kadiliis Kuiv, ning Treeningpartneri klubi jooksjad Maris Heinaru ja Mari Boikov.

Üle poole maa liidrikohal olnud jooksu eeldatav peafavoriit Jekaterina Patjuk Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist oli sunnitud tervislikel põhjustel katkestama.

Marti Medar Treeningpartner-Sportland jooksutiimist ületas Guinnessi rekordi kahe korvpalliga põrgatades klassikalise maratoniraja läbimises. Medari aeg oli 3 tundi 36 minutit ja 36 sekundit.

Piirangutest ja ohutusreeglitest lähtuvalt oli seekord Eesti suurimal rahvaspordisündmusel vähem osavõtjaid kui tavapäraselt. Kahel päeval väldanud Tallinna Maratonile ja RIMI Sügisjooksule registreeris siiski ligi viis tuhat jooksusõpra ja liikumisharrastaja 36 riigist. Tallinna Maratoni programm kestab selle kuu lõpuni, sest 1.-30. septembrini saab kaasa lüüa ka virtuaaljooksu arvestuses.