Mullust hooaega alustas Tapa küllalt võimsalt, alistades septembris kümne väravaga HC Tallinna ning olles Balti liigas üle hilisemast Leedu meistrist Vilniuse VHC Šviesast. Hiljem lisandus võite napilt ning meistriliigas saadi viies koht. Neljandaks platseerunud Viljandi HC-st jäädi maha koguni 14 punktiga.

Uus hooaeg algas Tapa jaoks laupäeval kõva lahinguga Balti liigas koduse konkurendi Viljandi vastu, kui juhiti üle 40 minuti, aga jäädi lõpuks viie väravaga alla. "Polnud paha mäng meie poolt, aga Viljandil oli pingilt tuua võrdväärseid vahetusi ja meil mitte ning rong sõitis lõpus minema," kommenteeris Tapa peatreener Elmu Koppelmann.

"Tuleb muidugi arvestada, et meil oli mitu põhimeest puudu. Eemale jäid ukrainlane Igor Berežnõi ning vigastusest taastuvad Vahur Oolup ja Aleksander Oganezov. Kahel viimasel läheb veel aega, enne kui nad palliplatsile naasevad," teatas Koppelmann.

Tapa elas suvel üle rohkelt muutusi, sest meeskonnast lahkusid teistesse klubidesse Mikola Naum, Martin Adamson ja Karl Martin Kiis ning vigastuse tõttu jätavad hooaja vahele Ivary Volkov ja Kert Kähari. Ukraina suurklubist Zaporožje HC Motor toodi aga vasakukäeline ja Euroopa Meistrite liigaski platsil käinud Berežnõi.

"23-aastane paremsisemine Berežnõi on päris võimas kuju, mänginud ka erinevates Ukraina koondistes. Jätab hea mulje, tahtmine on olemas, aga noorel mehel on veel arenguruumi. Lisaks soovime veel üht täiendust tuua, aga hetkel on see lahtine," mainis Koppelmann.

"Hooaeg saab olema pikk, esindustiimil koguneb 40-45 mängu kanti. Lõime ka duubelmeeskonna, kes hakkab osalema esiliigas ning kus saavad mänguaega noored ning ka mõned tippkäsipallist loobunud Tapa kasvandikud," selgitas kogenud juhendaja.

Tapa oli hooaja eel vägagi aktiivne ning osales kahel rahvusvahelisel turniiril. Põlva Cupil saadi neli kaotust ja jäädi viiendaks, Alytuses aga alistati 7.-8. koha mängus Riia ASK-LSPA. Koppelmann jäi hooaja ettevalmistusega rahule.

"Alustasime juuli lõpust, tegime kaks laagrit ja praktiliselt ei jätnud ühtki päeva treeningutes vahele. Nüüd ikka anname puhkust ka, et vaim ei väsiks. Tööd oleme kõvasti teinud ja usun, et näitame paremat mängu kui mullu. Eesmärgiks on ikka esinelikusse pääs ja Balti liigas püüaks kaheksa hulka jõuda," sõnas Tapa peatreener.

SK Tapa

Asutatud: 1991.

Meistriliiga: tiitleid ja medaleid pole (parim koht 5.).

Karikavõistlused: pronksmedalist 2020.

Eurosarjad: ei ole osalenud.

Balti liiga: debüteeris hooajal 2020/2021, sai 8. koha.

Peatreener: Elmu Koppelmann.

Treenerid ja esindajad: Aron Jaanis, Vahur Oolup, Allan Vinter.

Klubiga liitunud mängijad: Igor Berežnõi, Jan-Egert Valdmann.

Klubist lahkunud mängijad: Mikola Naum, Karl Martin Kiis, Martin Adamson, Marek Puieräst, Ranet Nüüd, Tanel Kari, Ivary Volkov, Robert Hiiemaa, Kert Kähari, Markus Roosipuu.

Meistriliiga avamäng: 16.09.2021, 19:00 SK Tapa – HC Tallinn (Tapal).