Võistlusi saatsid terve nädalavahetuse väga keerulised tuuleolud, mistõttu viidi võistlus üle väiksemale mäele. Kõik planeeritud võistlused viidi läbi pühapäeval.

Hommikuses võistluses näitas Maltsev esimeses hüppevoorus 88 m pikkust hüpet, mis andis talle peale esimest hüpet 112 punkti ning 16. koha. Selle hüppega pääses meie suusahüppaja edasi finaalvooru. Teises voorus maandus ta 81,5 m peal, millega lisas ta punktiskoorile juurde 96,2 punkti.

Suusahüppaja sai kokku 208,2 punkti ja teenis 26. koha. "Hüppemäel tuli esimene hüpe täitsa hästi välja ja sellega võis rahule jääda," kommenteeris Maltsev esimest hüpet. "Oli vaja vaid teha teine samasugune hüpe veel. Kuid teise hüppe puhul ma päris täpselt ei teagi, mis viltu läks. Võis juhtuda, et läksin suusaga alt, sest hoovõtus oli libisemine nii kinni ja peale hüpet oli parafiin nagu liim suusa all."

Kaksikvõidu võtsid Norra sportlased Halvor Egner Granerud (258,6 punkti) ja Marius Lindvik (249,2 punkti). Kolmandal kohal lõpetas päeva esimese võistluse Bulgaaria suusahüppaja Vladimir Zografski (245,9 punkti).

Päeva teise võistluse esimeses hüppevoorus maandus Maltsev 84 meetri peal, mis andis talle 97,6 punkti ja üheksanda koha. Finaalvoorus lendas suusahüppaja 85 m peale ning lisas punktidele juurde 87,6 silma. Kahe hüppe peale sai Kevin kirja 185,2 punkti ning ilusa 17. koha. Päeva teise võistlusega jäi Kevin samuti rahule, kuid ta ütles, et tuuleoludega oli tegelikult õnnemäng. "Esimese hüppega sain väga hea tuule ja lootsin saada samasuguse tuule ka teiseks hüppeks. Kuid sain totaalse keerise ja sinna mu esikümne koht ka läks." Kolmikvõidu võtsid Norra suusahüppajad Halvor Egner Granerud (221,4 punkti), Robert Johansson (212,4 punkti) ja Marius Lindvik (211,8 punkti).

Üldiselt jäi Maltsev võistlusega Kasahstanis kenasti rahule. "Vaatamata keerulistele tuuleoludele näitasin häid hüppeid ja võistlustega saan rahule jääda – punktid on käes ja olümpia koht on nüüd kindlustatud," rääkis ta. "Kripeldama jäävad ikkagi mõlema võistluse finaalvooru hüpped. Päeva teisel võistlusel oli loterii tuulega. Punktide järgi oli tuul hea, kuid tegelikkuses tuul keerutas ja muutus isegi kohati ohtlikuks. Üldpildis jään võistlusega rahule."

Edasi liiguvad suusahüppajad Venemaale Tšaikovskisse, kus juba 10.-12. septembril toimub suvise maailmakarikasarja etapi uued võistlused. Eestit esindab seal Maltsev.