Ehkki Hollandi osavõistlusel saadud vigastuse tõttu tuli kaks etappi vahele jätta, on Kallio Racingu esindaja nüüd sadulas tagasi ja soovib Prantsusmaalt punktilisa teenida. „Vigastatud jalg ei ole täielikult paranenud, mistõttu suuri ootusi meil siin ei ole. Aga ma ei tulnud siia alla andma ja punkte tahan kohe kindlasti juurde saada," ütles ta pärast treeninguid.

Laupäevases kvalifikatsioonis sai Soomer tulemuseks 1.42,135, jäädes parimast maha umbes 1,8 sekundit. "Mul on praegu üks jalg justkui piraadilt laenatud, millele saab toetuda, aga mis ei saa enda ülesannetega veel täielikult hakkama," nentis mees rajalt maha tulles.

"Saan küll kannale toetuda, ent pöiale-varvastele mitte ja seetõttu kaotan pisut kiiretes šikaanides, sest ei saa ratast vajalikul määral kehaga juhtida. Jalaraudadel elamise asemel tuleb tsiklit rohkem käte ja õlgadega suunata, mis vajab õppimist ning harjumist."

Sestap võtab Soomer Prantsusmaa osavõistlust kui nõudlikku testi.

"Keskendun enda ja ratta testimisele ning isegi kui meil ei õnnestu punkte juurde teenida, tuleme tagasi targemana ja hõlpsamalt juhitava tsikliga," jätkas ta. "Need on olnud harivad päevad ehk sain alles nüüd aru, kui palju peab jalgades jõudu olema, et kiiresti sõita ja kui keeruline on sarnast kiirust näidata, kui sul see võimalus puudub. Aga me ei tulnud siia virisema ja minu piraadi-jalg on päev-päevalt tugevam. Vaatame, mis võistlussõitudes saab."