Tänavu Juunior WRC sarjas osaleva 21-aastane Robert Virvese jaoks on Haanja ümbruses R5 autoga sõitmine nii-öelda plaaniväline üritus. Võimaluse tekkimiseks panid õla alla sponsorid ning omapoolse vastutuleku tegi ka RedGray tiim. „Toetajate ja lähimate abilistega saime selgeks, et saame ära sõita ka juunioride sarja viimase etapi Hispaanias. Lõuna-Eesti rallil osalemine on põhihooaja kõrval üritus," rääkis Virves, kes on tänavu saanud Portugalis ja Belgias JWRC arvestuses 3. koha.

Virvese jaoks on see teine kord R5 autoga võistelda. Esimest korda sai ta sellel tasemel masinat proovida möödunud sügisel Kehala rallil. Toonane debüüt Ford Fiestaga lõppes seitsme R5 masina konkurentsis 4. kohaga.

Tänavu tipprallidel karastunud saarlast ootab Lõuna-Eestis samuti tihe konkurents. Rinda tuleb pista tänavu WRC 2 sarjas osaleva Georg Linnamäe, kogenud Raul Jeetsi ja Priit Koigiga. Ainsa WRC auto toob rajale Georg Gross. „Võistluses on näha, millise hoo leiame, aga mõistagi tahaks kiiresti sõita. Eestis võisteldes on kõik need mehed väga tugevad," sõnas Virves. „Kindel on aga see, et meil tuleb tekkinud võimalust targalt kasutada."

Võimaluse tark kasutamine tähendab eelkõige seda, et hoiduda tuleb liigsest kiirustamisest tingitud eksimustest ning ralli on vaja sõita kindlasti lõpuni. Küsimuse peale, kas see sõit tähendab midagi ka tuleviku jaoks - RedGray tiim tegeleb ju teadupärast Hyundai meeskonna R5 autodega -, vastas Virves, et ei oska vastata. Ta polevat sellele nii mõtelnud.
Tallinn, 21.06.2021. Rally Estonia 2021 pressikonverents Ülemiste keskuses.

Lõuna-Eestis istub Virvese autos kaardilugeja kohal Rasmus Vesiloo. Tänavuse hooaja jooksul on see juba neljas kaardilugeja, kellega ta koos sõidab. Talverallil oli ta paariliseks vend Gert, seitse rallit on ta sõitnud Sander Pruuliga ja kahel viimasel rallil luges kaarti Aleks Leks.

„Rasmus oli ise seekordsest rallist huvitatud ja panustas ka toetajate leidmisel," selgitas Virves. „Oleme temaga varemgi koos sõitnud. Tõsi, ta pole seda ammu teinud ja nii kiire autoga pole ta vist ka varem sõitnud."

Virves lisas, et erinevate kaardilugejatega sõitmine pole tema jaoks probleem ning harjumine ei võtvat kaua aega. „Kokkuvõttes on kõige tähtsam see, et saan sellise masinaga sõita," nentis ta.

Lõuna-Eesti ralli sõidetakse laupäeval ja pühapäeval ning Delfi näitab nelja kiiruskatset otsepildis. Lisaks kajastame tulemusi otseblogis.

Ülekandeid näevad Delfi Kogupaketi tellijad. Kui tellimust pole, siis saad selle vormistada juba täna SIIT

1. kuu on tutvumishind 1 euro. Lugemisõigust saad jagada 4 sõbraga. Tellija näeb tänavu veel Viru ja Saaremaa ralli otseülekandeid. Tellija saab lugeda 11 väljaande tasulisi lugusid. Tellimust saab igal ajal tühistada.

Soovi korral võid teha rallipäeval ka artikli ostu otseülekande vaatamiseks (3,49 eurot). Sellega saab vaadata ralli otseülekannet, teisi tasulisi artikleid sellega lugeda ei saa.