Avasetis tegi Kontaveit seti ainsa ja otsustava servimurde kaheksandas geimis. Ülimalt pingelise teise seti kallutas Siniakova enda kasuks üheksa järjest võidetud punktiga. Kontaveidil oli 5:5 seisul kasutada 40:0 eduseisus kolm murdepalli, kuid tšehhitar päästis need kõik, murdes seejärel seti viimases geimis Kontaveidi pallingu nulliga. Lõpuks võitis Siniakova selles seerias 11 punkti järjest, sest ka kaks esimest punkti otsustavast setist kuulusid talle.

Kolmanda seti esimeses geimis mängiti suisa 14 punkti - Siniakoval oli kasutada viis geimpalli, aga Kontaveidil üks murdepall, mille ta ka ära kasutas. Teise geimi lõpetas Kontaveit topeltveaga, kinkides servimurde kohe tagasi. Ilus äralöök tõrjelt tõi Kontaveidile kolmandas geimis kaks murdepalli, millest esimesega õnnestus tal otsustavat setti 2:1 juhtima asuda. Teise servimurdega läks Anett 5:2 ette, pannes Siniakova reketit ja puhkepausil joogipudelit viskama.

Senimaani igasugustest olukordadest välja tulnud ja head närvi näidanud Siniakova (õigemini nähti uskumatuid comebacke mõlema naise esituses) viimases geimis enam hästi servinud Kontaveidilt punkti kätte ei saanud. Eesti esireket oli suutnud kolm suure slämmi paarismängu tiitlit ja Fed Cupi võitnud tšehhitarilt tuju ära võtta.

Statistika:

"Olen hingetu! Mängud Katerina vastu on alati rasked, valmistusin ka täna raskeks lahinguks ja seda see ka oli. Mul on väga hea meel sellest võidukana välja tulla. Üritasin võidelda iga punkti pärast ja olen oma võitluse üle uhke," kommenteeris Kontaveit väljakul antud lühiintervjuus.

Nelja parema seas on Eesti esireketi vastaseks hispaanlanna Sara Sorribes Tormo (WTA 43.), kes mängis tulemusega 6:3, 6:1 üle hiinlanna Shuai Zhangi (WTA 49.). Teises poolfinaalis on vastamisi poolatar Magda Linette (WTA 51.) ja rumeenlanna Irina Begu (WTA 74.).

Kontaveidi ja Sorribes Tormo omavaheliste matšide seis on eestlanna kasuks 3:1. Viimati oldi vastamisi 2020. aastal Ostravas teises ringis, kus 6:1, 6:4 võidu võttis Sorribes Tormo, sama aasta Australian Openi teises ringis olid Kontaveidi võidunumbrid 6:2, 4:6, 6:1. Kaks ülejäänud võitu pärinevad suure slämmi turniiride avaringidest - 2019. aastal US Openist 6:1, 6:1 ja 2019 Australian Openist 6:3, 6:2.