Kokku sõidetakse päeva jooksul veidi üle 100 kilomeetri, mille sees on viis ajavõtuga kiiruskatset. Spordisündmuse idee autoriks on profirattur Tanel Kangert.

Gravel Grinder Estonia on peakorraldaja Aigar Raja sõnul juba ratturite seas tuntud, kui mõnusa meluga rattavõistlus, kus pakutakse head toitu ja kiiruskatsetega formaat annab võimaluse pingutust distantsi jooksul jagada.

“Gravel Grinderi rattavõistluse teeb eriliseks see, et võistluse formaat on inspireeritud autorallist, kuid seda võib võrrelda ka intervalltreeninguga. Kokku sõidetakse üks suur ligi 100 kilomeetrine ring Pärnumaa teedel, rabades ja metsades. Rajale on aga maha märgitud
5 ajavõtuga kiiruskatset, mille kogudistants on umbes 25 kilomeetrit. Seega võib ülejäänud 75 kilomeetrit ülesõitu ühest kiiruskatsest teiseni rahulikult sõpradega sõitu nautida ning täiskiirusega kihutada vaid kiiruskatsete ajal,” rääkis Raja.

Möödunud aastal võttis Gravel Grinderi üldvõidu Timmo Jeret, kes on ka sel aastal stardis võitu kaitsmas. Jeret kommenteeris juba möödunud aastal, et osaleb võistlusel eelkõige pakutava toidu pärast. “Sellist suutäit kuskil mujal Eesti rattavõistlustel ei pakuta, kohe kindlasti mitte. Ligilähedalegi ei saa,” rääkis Jeret.

Peakorraldaja kinnitas, et toitlustus on tasemel ka sel aastal: “Võistluse jooksul on kaks toidupunkti külakeskustes Massiarul ja Talis, kus kohalikud on valmistanud koduseid hõrgutisi ning finišis ootab võistlejaid soe toit Kosmonautika Puhkekeskuse meeskonnalt ja karastusjook Purtse Pruulikojalt,” kinnitas Raja.