Nourine pidi kuni 73 kg kaaluklassis esimeses ringis minema kokku Sudaani sportlase Mohamed Abdalarasooliga. Edu korral oleks ta teises ringis läinud vastamisi iisraellase Butbuliga.

Alžeeria televisiooni vahendusel teatas aga Nourine, et loobub olümpiast, sest ei taha oma "käsi räpaseks teha". "Töötasime olümpia nimel kõvasti, see uudis (loositulemusest) tuli meile šokina," vahendas Inside the games Nourine sõnu.

"Meil polnud loosiga õnne," lisas alžeerlase treener Amar Benikhlef. "Saime Iisraeli vastase ja pidime loobuma. Tegime õige otsuse."

Alžeeria ja Iisraeli vahel diplomaatilised suhted puuduvad. Nourine juhendaja Benikhlef on ka ise varasemalt võistlemast loobunud, et vältida iisraellasega kokku minemist. Viimati juhtus see 2019. aasta Tokyo MM-il.

Rahvusvaheline judoliit (IJF) teatas, et on alustanud juhtunu osas uurimist ning määranud nii Nourinele kui ka Benikhlefile ajutise võistluskeelu.

Aprillis määras IJF nelja-aastase võistluskeelu Iraanile, sest riik palus 2019. aasta MM-il Saeid Mollaeil samuti loobuda Iisraeli vastase vastu võitlemisest.