Kolmanda koha teeninud Eesti kaotas Poolale lõpuks 7,87 sekundiga. Teisena pääses finaali Itaalia, jäädes finišiheitluses Poolale alla vaid 0,03 sekundiga. Norra sai neljanda (+9,77) ja Saksamaa viienda koha (10,86).

Esimesest eelsõidus kindlustasid koha finaalis Holland ja Austraalia. Eesti, Norra, Saksamaa, Hiina, Suurbritannia ja Leedu saavad uue võimaluse pühapäevases vahesõidus, kust pääsevad finaali kaks paremat.

Pühapäevane vahesõit algab Eesti aja järgi kell 4.40 varahommikul. Finaalid on kavas teisipäeval.

ENNE VÕISTLUST:

Neljapaat heitleb eelsõidus kullafavoriitide sekka kuuluva Itaalia, samuti medalilootusi hellitava Poola ning pisut tagasihoidlkumate ootustega olümpiale tulnud Norra ja Saksamaaga. Otse finaalipääsuks on vaja eelsõidus lõpetada kahe parema seas. Kui see ei õnnestu, jagatakse kaks pääset ka pühapäevases vahesõidus. Finaal on kavas teisipäeval.

Neljapaadi esisõudja Kaspar Taimsoo ei tahtnud pressikonverentsil medalilootustest ja pingest rääkida, aga tõdes, et tulemuste põhjal on eestlased valmis poodiumimängu sekkuma. "Fakt on see, et meie hooaeg on tõesti läinud väga hästi. Euroopa meistrivõistlustelt (pronks)medal, olümpiakvalifikatsiooni võit ja MK-etapi võit ka. Muidugi teame ise ka, et šansid on väga head, aga olümpial juhtub teinekord, et kaardipakk visatakse keset lauda laiali ja vaadatakse, kes lõpuks peale jääb," rääkis ta.

Eesti on neljapaatide teises eelsõidus, mis algab kohaliku aja järgi kell 11.40. Eestis on siis kell 5.40.