Levadia alustas kohtumist hoogsalt ning juba teisel minutil asuti juhtima. Zakaria Beglarišvili ja Ernest Agyiri eeltöö järel saatis palli võrku Bogdan Vaštšuk.

Pikka pidu Levadial aga ei olnud ning juba kolmandal minutil lõi William Patching viigivärava. Levadia jätkas aga hästi ning 19. minutil asuti uuesti juhtima. Ilusa eeltöö tegi taas Beglarišvili, kes leidis hea sööduga Vaštšuki. Eesti koondislane tõsis palli elegantselt üle vastaste puuriluku ning Levadia juhtis 2:1.

Dundalk jõudis aga taas üsna kiiresti viigini ning 27. minutil lõi värava lähistelt palli võrku David McMillan. Selles olukorras tegutsesid üsna arusaamatult Levadia keskkaitsjad, kes jätsid Dundalki mängumehe ootamatult vabaks.

Teisel poolajal oli selgelt üritavamaks pooleks Dundalk, kuid Levadia kaitse pidas ning kirja saadi väärtuslik 2:2 viik.
Dundalk vs Levadia.

Levadia sangariks kerkinud Vaštšuk sai sel hooajal esmakordselt euromängus väljakule joosta. Eesti koondislane pidi mäletatavasti ka eelmisel suvel Levadia euromängu kõrvalt vaatama. Pikk mängukeeld pärines 2018. aastast, kui ta esindas veel FC Riiat. Toonases euromängus Sofia CSKA vastu tekkis enne penaltiseeriat rüselus, kus oli osaliseks ka Vaštšuk (lisaks eemaldati ka nüüdseks endine Levadia mängumees Volodõmõr Bajenko). Karistuseks oli kolmemänguline keeld eurosarjades. Nüüd sai poolkaitsja klubi aidata ja tõestas kohe oma kõrget taset.

Seeria korduskohtumine peetakse 29. juulil Tallinnas Lilleküla staadionil.

Dundalki ja Levadia vahelise duelli võitja mängib Konverentsiliiga kolmandas eelringis Hollandi meeskonnaga Vitesse. Kaotuse korral on Levadia eurohooaeg läbi.

Levadia suutis esimeses eelringis kahe mängu kokkuvõttes 4:2 alistada Gibraltari meeskonna St Joseph’si. Dundalk oli kahe mängu kokkuvõttes 5:0 üle Walesi klubist Newtown.

Dundalk on viimastel aastatel olnud eurosarjas üsnagi edukas. Mullu jõuti Euroopa liigas alagrupiturniirile, kuid mängudes Londoni Arsenali, Viini Rapidi ja Moldega tuli leppida kokku kuue kaotusega. Euroopa liiga alagrupiturniiril mängiti ka hooajal 2016/17.

Levadia ja Dundalk on eurosarjas ka varasemalt kohtunud. Vastamisi oldi 2018. aasta suvel. Toona võitis Dundalk koduväljakul 1:0 ning Tallinnas 2:1 ehk pääses Euroopa liiga teise eelringi koondtulemusega 3:1.

„Võrreldes selle ajaga on nende koosseisus muutunud ainult mõned mängijad. Mänguliselt tegutsevad nad täpselt samamoodi nagu toona,” sõnas kohtumise eel Levadia kaaspeatreener Vladimir Vassiljev. „Meie jaoks on võti palli valdamine. Peame olema distsiplineeritud ja me ei tohi kergelt palli kaotada. Usun, et oleme ka avaringi krambist üle saanud. Päris krambiks ma seda ei nimetakski, kuid euromängud on alati teistsuguse olekuga. Usun, et mehed on nüüd olukorraga kohanenud ja järgmiseks vastaseks valmis.”

Dundalki ja Levadia matš algab Eesti aja järgi kell 22.00. Delfi Sport toob sündmuste käigu lugejateni otseblogi vahendusel.

Seeria korduskohtumine peetakse 29. juulil Tallinnas Lilleküla staadionil.

Dundalki ja Levadia vahelise duelli võitja mängib Konverentsiliiga kolmandas eelringis Hollandi meeskonnaga Vitesse. Kaotuse korral on Levadia eurohooaeg läbi.