Legia alustas kohtumist suurepäraselt ning juhtima asuti juba 3. minutil, kui pika soolo järel lõi palli võrku Bartosz Kapustka. Kapustka alustas jooksu oma väljakupoolelt ning pikalt ajas teda taga Makus Soomets, kes ei suutnudki poolakat takistada. Lõpuks lõi Kapustka trahvikasti joonelt palli värava esimesse nurka.

Tabamust tähistades vigastas Kapustka aga jalga ning mõned minutid hiljem võeti ta trauma tõttu pingile.

Legia juhtvärava järel kulges mäng üsna võrdselt ning poolvõimalusi jagunes mõlemale poolele. Flora jõudis viigini 53. minutil, kui Henrik Ojamaa suurepärase eeltöö järel saatis palli võrku Rauno Sappinen.

Sappinen on sel hooajal nüüd Meistrite liiga eelringides löönud kolme kohtumisega neli väravat.

Flora viigivärava järel suurendas Legia survet ning eelkõige oldi ohtlikud seisva palli olukordades. Kohtumise esimesel lisaminutil jõutigi sihini. Karistuslöögi järel jõudis pall Markus Poomini, kes proovis palli klaarida, kuid lõi selle karistusala keskele, kus oli ootamas Rafael Lopes, kes saatiski mänguvahendi võrku. Rohkemaks kummalgi meeskonnal enam jaksu ei olnud ning Legia teenis koduväljakul 2:1 võidu.
Varssavi Legia vs FC Flora.

Seeria korduskohtumine peetakse 27. juulil Tallinnas.

***
Flora – Legia duelli võitja kohtub Meistrite liiga kolmandas eelringis Zagrebi Dinamo (Horvaatia) – AC Omonia (Küpros) vastasseisu võitjaga. Flora – Legia paari kaotaja langeb Euroopa liiga kolmandasse eelringi, kus vastu tuleb Dinamo – Omonia duelli kaotaja.

Flora on sel suvel eurosarjas juba ajalugu teinud. Nimelt suudeti Meistrite liigas esmakordselt kahe kohtumise kokkuvõttes vastane alistada. Senised edasipääsud olid kõik tulnud Euroopa liigas.

Tänu uuenenud eurosarjade süsteemile on Floral nüüd veel kolm võimalust eurosarjas alagrupiturniirile jõudmiseks. Kui järgmisest kolmest vastasest alistatakse kõik kolm, siis jõutakse Meistrite liiga põhitabelisse. Kui järgmisest kolmest seljatatakse kaks, siis mängitakse Euroopa liigas. Kui kolmest mängitakse üle üks, siis jõutakse uudsesse konverentsiliigasse. Kui jäädakse alla aga kõigile kolmele järgmisele vastasele, siis on eurohooaeg läbi.

Eesootav vastasseis Legiaga on ilmselt kõige erilisem Flora ääreründaja Henrik Ojamaa jaoks. Aastatel 2013 kuni 2015 kuulus Ojamaa just Legia ridadesse. Eestlane tuli korra ka Poola meistriks ning lisaks mängiti Euroopa liiga alagrupiturniiril.

Ojamaa sõnul on praegune Legia võrreldes aastate taguse ajaga võrdlemisi samas seisus. „Klubi on endiselt vaieldamatult kõige suurem klubi Poolas. Kindlasti tahavad Poola liigas kõik mängijad jõuda sinna,” rääkis Ojamaa. „Ootused nende ümber on igal aastal kõrged. Kõik alla meistritiitli on neile pettumus. Nende eesmärk on minna Euroopas alagrupiturniirile välja. Meie eesmärk on näidata oma tugevusi. Tahame näidata, et oleme siin kohal ja võime siit ka hea esituse ja õnne korral edasi minna,” rääkis Ojamaa.

Legia ja Flora kohtumine algab Eesti aja järgi kell 22.00. Delfi Sport toob sündmuste käigu lugejateni.

Seeria korduskohtumine peetakse 27. juulil Tallinnas.

***
Flora – Legia duelli võitja kohtub Meistrite liiga kolmandas eelringis Zagrebi Dinamo (Horvaatia) – AC Omonia (Küpros) vastasseisu võitjaga. Flora – Legia paari kaotaja langeb Euroopa liiga kolmandasse eelringi, kus vastu tuleb Dinamo – Omonia duelli kaotaja.