Kõige tähtsam sündmus – Valgevene saalijalgpalli eestvedajad kuulutasid välja uue hooaja alguskuupäeva. Hooaeg algab 11. septembril mänguga Valgevene Superkarika eest, milles riigi meister Orša Viten mängib karika omaniku Gomeli VRZga. Seega, uus hooaeg algab särava vastasseisuga lõppenud meistrivõistluste kahe tugevaima klubi vahel. Superkarika mängu läbiviimise koht pole veel selge, üheks kohtumise korraldamise pretendendiks on Mahiloŭs paiknev spordikompleks Olümpialane.

Meistrivõistluste esimene voor algab nädal hiljem, 18.–19. septembril ja plaanis on, et sellest võtab osa 12 meeskonda. Ent Minski Dorožnik ja Lida on siiani liidule võlgu ning juhul kui võlg ei saa tasutud, ei pruugi nad saada uuel hooajal osaleda. Märgime, et kõik kõrgliiga klubid peavad kirjalikult kinnitama oma osalemise tulevasel hooajal hiljemalt 15. augustiks.

Meistrivõistluste formaat ei muutu: taas korraldatakse kahest ringist koosnev meistrivõistluste regulaarosa, mille kaheksa parimat klubi pääsevad play-off’i. 1/4-finaal ja pronksiseeria mängitakse kuni kahe võiduni, poolfinaalid ning finaal – kuni kolmeni.

Meistrivõistluste loosimine toimub 18. augustil, seni on teada, et sellesse planeeritakse pausi 8.–19. novembriks, mille ajal Valgevene koondis mängib Euroopa meistrivõistluste valikvooru play-off-mängud Serbiaga. Samadel päevadel mängivad klubid, kes pole mängijaid koondisesse delegeerinud, Valgevene karika 1/16-finaali mängud. 1/8-finaali mängud toimuvad 11.–12. detsembril, veerandfinaalid, mis koosnevad kahest mängust, 18.–19. detsembril ja 25.–26. detsembril. 8.–9. jaanuaril 2022 peetakse finaalmängud, milles selgubki trofee omanik. Nagu märgib assotsiatsioon, käib praegusel hetkel töö peasponsori leidmiseks, kes paneb karikavõitja jaoks paika auhinnafondi.

Nagu ka eelmisel hooajal, kantakse vooru keskset mängu üle riiklikus telekanalis, teised kohtumised edastatakse läbi YouTube’i kanali Futsal Belarus. Seetõttu hajutatakse kõik vooru mängud ajaliselt ja plaanis on mängida kolm mängu laupäeval ning kolm pühapäeval.