Ühtlasi oli tegemist Ragnar Klavani debüütmänguga Paide ridades.

Kõik väravad löödi teisel poolajal. 66. minutil viis külalised juhtima vahetusmees Fabian Piasecki. 77. minutil suutis Paide mitmete võimalustega rünnaku lõpetuseks viigistada, tabamus läks kirja Poola klubi jalgpalluri Wojciech Golla omaväravana.

89. minutil said Slaski mängijad siiski oma tahtmise, lõppskoori 2:1 vormistas Mark Tamas.

Statistika:

.

Korduskohtumine peetakse Poolas 15. juulil. Kahe mängu kokkuvõttes parem meeskond pääseb 2. eelringi, kus vastaseks tuleb armeenlaste Jerevani Ararat või ungarlaste Fehervar. Võõrsilvärava reeglit sellest hooajast enam UEFA eurosarjades pole.

Enne mängu: Kohtumist pääseb oma silmaga vaatama vaid ligi tuhat silmapaari ning piletid on välja müüdud. UEFA reeglite järgi külalismeeskonna fänne tribüünidele ei lubata, kuid kuuldavasti poolakaid Pärnusse siiski suvitama tuleb - räägitud on lausa mõnesajast Slaski ultrafännist.

Paide peatreener Vjatšeslav Zahovaiko on lubanud, et algkoosseisus läheb platsile 1. juulil klubiga liitunud Eesti läbi aegade uhkeima CV-ga jalgpallur Ragnar Klavan. Paide on Pärnus laagris olnud juba alates esmaspäevast.


Jõudude vahekord on selge. Slaski näol on tegemist tugeva Poola kõrgliiga eelmise hooaja neljanda meeskonnaga. Paide kasuks võib mängida tõik, et viimase ametliku mängu pidas Slask 16. mail, kuid peale seda on neil olnud neli tugevat sõpruskohtumist Serbia ja Horvaatia klubidega, viimase neist 29. juunil Spliti Hajdukiga, kellele kaotati 0:4.

Poolaga 2016 EM-il käinud poolkaitsja


Wroclawi Slaski meeskonna liider on keskväljal mängu ehitav Krzysztof Maczynski, 34-aastane poolakas, kes pidanud Poola koondises 31 kohtumist ja löönud ka kaks väravat. Viimati kuulus ta koondisse 2018. aastal, 2016. aastal käis ta Poolaga EM-finaalturniiril, kus kaotati veerandfinaalis penaltitega Portugalile. Viiest EM-i mängust neljas alustas ta algrivistuses.

Mängujuhiks ehk playmaker'iks on Slaskil 20-aastane ründav poolkaitsja Mateusz Praszelik, kes Slaski tuli 2020. aasta augustis Varssavi Legiast.

Slaski väravasuul on end esikindana tõestanud 28-aastane Michal Szromnik, kes on mõned mängud kirja saanud aastatel 2010-2013 Poola noortekoondistes. Szromnik istus eelmisel hooajal veebruaris ja märtsis kaheksa mängu järjest pingil, kuid alustas postide vahel aprillist alates viimases kaheksas kohtumises.

Vigastusest on hiljuti taastunud 29-aastane keskkaitsja Wojciech Golla - Slasknet.com nimetab seda parimaks uudiseks, mida rohe-valge-punase meeskonna fännid viimasel ajal on saanud. Pärnusse ei sõitnud aga hispaanlasest ründaja Erik Exposito, kes tundis valu lähendajalihases. Ekstraklasa viimasel hooajal lõi ta meeskonna parima väravakütina 27 mänguga 9 väravat.

Peatreener koroonapositiivne


Rivis on aga paremuselt teine väravakütt, 31-aastane Slovakkia ründav poolkaitsja Robert Pich, kes kõmmutas möödunud hooajal 8 väravat.

Pärnusse reisis Slask ilma oma peatreener Jacek Magierata, kes andis Poolas posiitvse koroonaproovi, kuigi on vaktsineeritud. Meeskonda juhendab väljaku ääres tema kohusetäitja Tomasz Luczywek, kes kinnitas eilsel pressikonverentsil, et Magieraga ollakse pidevalt ühenduses.