Taani läks kohtumist 30. minutil juhtima, kui kogu turniiri esimese otse karistuslöögist sepistatud väravaga sai hakkama 21-aastane Sampdoria poolkaitsja Mikkel Damsgaard. Viik löödi majja juba üheksa minutit hiljem taanlaste enda kapteni Simon Kjaeri poolt, kes üritas takistada Bukayo Sakalt värava ette söötu saavat Sterlingit.

Tegemist oli juba selle turniiri 11. omaväravaga, kuid esimesega, mis on Inglismaale EM-i ajaloos kingitud.

Ülejäänud normaalaega ilmestasid Kasper Schmeicheli imetõrjed. Mida aeg edasi, seda rohkem hakkasid mõlemad meeskonnad riske vältima - kui Inglismaa veel üritaski normaalajaga mängu ära otsustada, siis Taani oli umbes 80. minutist täielikult keskendunud lisaajale viiva viigiseisu hoidmisele.

Otsustavad sündmused leidsid aset 103. ja 104. minutil, kui Sterling kukkus Taani karistusalas otsajoone lähistel pärast õrna kokkupuudet Mathias Jenseniga. ETV kommentaatorid ristisid selle puute lausa "sokipuuteks". Et otsus oli kaheldav, tunnistasid Inglise meedias isegi endised lugupeetud koondislased.

Hollandlasest väljakukohtuniku Danny Makkelie otsus oli aga kindel ega läinud muutmisele ka pärast videokohtunikega konsulteerimist. Õhku jääb aga küsimus, miks Makkelie isegi väljaku äärde VAR-i ekraanilt viga üle vaatama ei läinud.

Schmeichel tõrjus esmalt Kane'i alla paremasse nurka löödud penalti, kuid pall põrkas Tottenhami ründaja jala peale tagasi. Seda Kane, kel on nüüd EM-il kirjas neli väravat, enam võrku löömata ei jätnud. Lisaaja teisel poolajal läks Inglismaa üle juba viiemehelisele kaitseliinile ning tegeles mängu tapmisega ja palli kindla peale hoidmisega.

Pühapäevases finaalis kohtub Inglismaa Wembley staadionil Itaaliaga, kes teisipäeval võitis penaltiseerias Hispaaniat.