Lissaboni Sporting CP on üheksakordne Portugali meister, kes üle 39 aasta tuli ka lõppenud hooajal oma riigi tšempioniks. Pikk paus tuli sisse seetõttu, et 24 aastat klubi tipptasemel ei eksisteerinud vahendab Basket.ee.

Kui viimasest ehk kuuendast loosipotist võetud BC Kalev/Cramo suudab veerandfinaalkohtumises Sportingu alistada, siis minnakse vastamisi teises loosipotis olnud Montenegro klubiga Mornar Bar, kes pääses otse kvalifikatsiooniturniiril poolfinaali. Mornar Bari näol on tegemist tänavuse Aadria liiga poolfinalistiga.

Kuna Meistrite Liiga põhiturniirile pääseb vaid iga kvalifikatsiooniturniiri võitja, siis tuleb Kalev/Cramol lisaks Sportingule ja Mornar Barile alistada ka finaalivastane. Turniiri teiselt tabelipoolelt asuvad finaalikoha nimel võitlema leedukate Utena Juventus, austerlaste Kapfenberg Bulls ja üheksakordne Saksamaa meister Bamberg.

Kui Eesti meisterklubil õnnestub Meistrite Liiga põhiturniirile pääseda, asutaks mängima F-gruppi, kus vastastaks Belgia tänavune meister Oostende Filou, Türgi liiga veerandfinalist Bursa Tofas ja Prantsusmaa liiga poolfinalist Strasbourg.

Kõik see saab Eesti esiklubi jaoks võimalikuks, kui kõnealune kuue tiimi osalusel peetav kvalifikatsiooniturniir antakse korraldada Kalev/Cramole.

Eesti Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi kommenteeris enne loosimist olukorda selliselt: "Eesti Korvpalliliit soovib, et Kalev/Cramo meeskond nüüd ja edaspidi Meistrite liiga põhiturniiril mängiks ja ka Meistrite liiga juhtkond tahab Eesti klubi liigas osalemas näha. Aga FIBA poolt on ülimuslikuks seatud ränking ning Eesti klubidel eurosarjadest piisavalt punkte kogutud pole. Lootus on, et kompromissina otsustatakse kvalifikatsiooniturniiri toimumiskohaks Tallinn, aga see selgub lähima pooleteise nädala jooksul."