Itaalia ja Hispaania kohtumises jäid avapoolajal väravad löömata. Kohtumisse tuli pööre 60. minutil, kui iluvärava saatis võrku Federico Chiesa. Kaks minutit hiljem sekkus hispaanlaste poolelt mängu Alvaro Morata, kes 80. minutil viigistas seisu.

Ei normaal- ega lisaajal rohkem väravaid ei nähtud ehk võitja selgitamiseks läks tarvis penaltiseeriat. Seal jäid Saapamaa pallurid peale 4:2. Otsustava penalti lõi Itaalia poolelt sisse Jorginho.

Itaaliat ootab finaalis ees kas Inglismaa või Taani. EM-i teine poolfinaal peetakse kolmapäeva õhtul.

ENNE MÄNGU:

Kuulsaim lähiajaloo Itaalia - Hispaania vastasseis on olnud 2012. aasta EM-i finaal, mis lõppes La Roja 4:0 võiduga. 2016. aasta EM-i kaheksandikfinaalis võttis Itaalia 2:0 võidu.

Enne tänast mängu on Itaalia võitnud järjest 13 kohtumist ja püsinud kaotuseta 32 mängus (27 võitu, 5 viiki). Alagrupiturniiril tegid Saapamaa pojad säru Türgile (3:0), Šveitsile (3:0) ja Walesile (1:0), kaheaksandikfinaalis alistati lisaajal 2:1 Austria ning veerandfinaalis 2:1 Belgia.

Hispaania alustas turniiri viikidega Rootsi (0:0) ja Poola (1:1) vastu, purustas seejärel 5:0 Slovakkia, alistas kaheksandikfinaalis lisaajal 5:3 Horvaatia ning veerandfinaalis penaltitega Šveitsi.