Keenia ralli oli kõigi jaoks täis ootamatusi. Sõitjaid segasid teele jooksnud metsloomad, rohked kivid – korraldajad olla neid pärast rajalegendi koostamist teele juurdegi toonud –, aga samal ajal ka sügavad roopad ning ootamatult pehmed ja liivased lõigud.

Tänakule meeldis Safari rallil pakutud väljakutse. "Esimene päev (reede) ja pühapäeval olid kindlasti keerulisemad," rääkis Tänak WRC-sarja kodulehe vahendusel. "Kuid laupäevased kiiruskatsed meenutasid rohkem Euroopas sõitmist, need polnud midagi erilist. Safari peab olema ikka nagu Safari ralli. Kui see nii on, on see väga eriline koht ja ma naudin seda."

Kolmanda koha teeninud Tänak oleks võinud pühapäeval ka ise võidu eest heidelda, kuid ta kaotas laupäeva õhtul auto esiklaasi õhupuhuri rikke tõttu lõpuks ligi kaks minutit. Nimelt pidi Tänak auto seisma jätma ja esiklaasi ära puhstama. Pühapäeva alustas kindla liidrina tema tiimikaaslane Thierry Neuville, kes aga päeva esimesel kiiruskatsel purunenud vedrustuse tõttu katkestama pidi.

"Kahju, et Thierry'ga nii juhtus. Minu arvates oli võidu eest heitlemine tehtav. Ma hoolitsesin väga auto eest, hoidsin suurt vahet sõites," arutles Tänak, kes ralli ajal rääkis, et kihutab ainult 60% peal maksimumist. "Mõni viga või nõrk koht läks aga kalliks maksma. Andsime endast kõik, aga mõistagi saaksime järgmisel aastal paremini."