Eile Eesti jalgpalliavalikkust heas mõttes šokeerinud uudis Ragnar Klavani liitumisest poolteiseks aastaks Paide linnameeskonnaga pälvis palju tähelepanu ka piiri taga. Üleminek ületas uudisekünnise mitmetes Itaalia ja Inglise portaalides, aga ka Poolas, sest poolakate Wroclawi Slask kohtub järgmisel nädalal Pärnus Paidega UEFA Euroopa Konverentsi liiga 1. eelringi raames.

"See uudis lõi üle kõik meie sotsiaalmeedia rekordid. Kui seni oli Facebookis like'ide maksimum 600, siis eile tuli neid ühe päevaga juba üle 1000," rääkis Paide linnameeskonna tegevjuht Jaanus Pruuli. "Ausalt öeldes sai ka kohalikku meediat jälgides aeg otsa. Täna oli ka üks Liverpooli väljaanne uudist jaganud. Traffic (inimeste liikumine sotsiaalmeedia kontodel - toim) on olnud väga suur."

Paide klubi president Veiko Veskimäe avaldas lootust, et Klavan saab uut klubi esindada juba 8. juulil, kui Paide võõrustab kell 21 Pärnu rannastaadionil Poola tippklubi Wroclawi Slaski. Eile avati ka piletimüük. Pääsmed on Piletilevis saadaval naeruväärselt väikse hinnaga (4.90 õpilane/tudeng/pensionär, 8.90 täispilet).
Aerofoto Pärnu Rannastaadionist

"Staadionil on kohti umbes 1500. Esialgu paiskasime müüki 750, millest esimese kahe tunniga oli juba ligi 100 ostetud. Tagantjärele tuleb tunnistada, et staadion jääb selleks mänguks päris kitsaks," nentis Pruuli.

Kuid enam staadionit vahetada ei saa. Pealegi on paidekad Pärnu rannastaadioni koostööga seni väga rahule jäänud.

Pruuli lisas, et kokku pääseb euromängule suvepealinnas 1200-1300 inimest. Rohkem kui 750 ei julgetud esialgu pileteid müüki lasta, sest Euroopa jalgpalliliit UEFA pole veel täpsustanud enda delegaatide arvu. On võimalik, et distantseerumisreeglite tõttu tuleb ametnikele jätta kaks-kolm meetrit vahemaad, mis omakorda vähendab tribüünil jällegi istekohti.

Poola klubi fänne Pärnusse ei tule, sest seda keelavad kõikides eurosarjades hetkel UEFA reeglid.

Vaata ka intervjuud Ragnar Klavaniga, mis tehtud eilsel pressikonverentsil!