Rääkige rahvuskoondise ettevalmistusest kodusteks maailmameistrivõistlusteks. Kas olete protsessiga rahul?

Tuleb aru saada saalijalgpalli spetsiifikast Leedus. Meistrivõistlused on ammu lõppenud ja praegu on meie peamiseks ülesandeks nende mängijate vormis hoidmine, kes on saalijalgpallile keskendunud. Tavaliselt on olnud nii, et talvel mängisid nad saalijalgpalli ja suvel jalgpalli. Nüüd on just see periood, kui ametlikke võistlusi pole ja me püüame poisse vormis hoida. Maailmameistrivõistlused on juba septembris ja jälgime hoolega kõiki kandidaate lõppkoosseisu pääsemise aspektist. Tänaseks pole see veel rahvusmeeskond, viime veel läbi põhjalikku selektsiooni. Täisväärtuslik treeningprotsess algab augustist. Lisaks plaanime juba osaleda rahvuskoondisega mitmel turniiril. Mõistagi on see pandeemiatingimustes keeruline, kuid püüame teha kõik endast oleneva, lähtudes meie võimalustest. Valmistume nii, et esindada Leedut kodustel maailmameistrivõistlustel väärikalt.

Tuleb välja, et sparringut on suvisel ajal väga keeruline korraldada?

Jah, see on väga keeruline. Praegusel ajal püüavad kõik üksteist aidata, seega suur tänu Baltic Futsal League’ile, et olete kutsunud kahele kontrollmängule Eestisse. Jälgime juba pikka aega kõiki mängijaid, seega on oluline neil mängida lasta. Rõhutan, et tegemist ei ole veel rahvuskoondisega, kuid võimalik, et kusagil on olemas andekas mängija, kes edeneb saalijalgpallis kiiresti ja kaasame teda edasisse ettevalmistusse. Püüame meie käsutuses olevat ressurssi maksimaalselt ära kasutada. Väga oluline detail seisneb selles, et mängija peab täielikult saalijalgpallile keskenduma, seda jalgpalliga ühildamata. Lisaks ei ole meie jalgpallurid profimängijad, kõigil poistel on olemas põhitöö ja neil tuleb leida aega saalijalgpallitreeninguks.

Kas kahe eelseisva mängu puhul on tulemus oluline või on põhifookus kandidaatide valimisel rahvuskoondisesse?

Nagu olen juba maininud, pole veel tegemist rahvuskoondisega, seega tulemus, mänguskeemid ja muud detailid on teisejärgulised. Kõige olulisem on meie jaoks selektsioon ja poiste mängutoonuses hoidmine, et neil oleks võimalus hooaegadevahelisel perioodil treenida ja mängida. Kui algavad rahvusmeeskonna kogunemised, hakkame suuremat tähelepanu pöörama taktikale ja muudele olulistele aspektidele maailmameistrivõistlusteks ettevalmistamisel.