Prantslane sattus uurimise alla pühapäevasel esimesel kiiruskatsel, mis kandis Loldia nime. Nimelt otsustas Fourmaux ühe hetkel valida kiiruskatsel ette määratud teest teistsuguse marsruudi ning lõikas ühest kohast üle.

Kohtunikud hakkasid olukorda uurima ning otsustasid ralli järel, et Fourmaux eksis WRC reegli 19.2 vastu ehk sõitja ei järginud kiiruskatse jaoks mõeldud marsruuti. M-Spordi sõitja kaardilugeja Renaud Jamoul rääkis kohtunikele, et talle oli jäänud mulje, et kurvide lõikamine on teatud määral lubatud.

Jamoul tunnistas, et nad lõikasid, kuid neil polnud ühtegi kavatsust sohki teha. Katse kordusläbimisel Fourmaux ja Jamoul enam samas kohas ei lõiganud. Kohtunikud määrasid siiski paarile kümnesekundilise ajatrahvi.

Nii langes Fourmaux viiendaks, temast pääses 0,1 sekundiga mööda tiimikaaslane Gus Greensmith. Fourmaux' jaoks oleks neljas koht tähendanud WRC karjääri uut parimat tulemust. Nüüd kordas ta Horvaatia rallil saadud viiendat kohta.

Ühe õnnetus on aga teise õnn ehk Greensmith sai neljanda kohaga kirja karjääri parima tulemuse. Ka temal oli senine parim koht MM-rallilt viies positsioon.

Videos Fourmaux' eksimus alates 0:20-st.