Kohtumist alustas paremini Hispaania, kuid 20. minutil pääses juhtima hoopis Horvaatia. Pedri andis keskväljalt tagasisöödu väravavaht Unai Simonile, kuid puurilukk ei suutnud palli peatada ning lasi selle hoopis oma väravasse.

Hispaania kosus aga kiiresti ning Pablo Sarabia viigistas 38. minutil seisu. 57. minutil said hispaanlased aga Cesar Azpilicueta pealöögi järel juhtima. 77. minutil magas Horvaatia kaitse hispaanlaste kiire lahtimängu maha ning Ferran Torres lõi 3:1.

Sel hetkel tundus, et mäng on tehtud, kuid esmalt suutis Mislav Oršic väravaesisest saginast ühe tagasi lüüa. Tabamuse fikseeris lõpuks väravajoonetehnoloogia. Teisel ülemineutil lõi peaga värava aga Mario Pašalic ning lisaaeg oli tõsiasi.

Lisaaega alustas aktiivsemalt Horvaatia, kuid 100. minutil suutis Alvaro Morata andeks saada mitmed varasemad patud ning saatis palli võrku. Kolm minutit hiljem vormistas lõppseisu aga Mikel Oyarzabal.

Hispaania suutis nüüd esmakordselt pärast 2012. aasta EM-i jõuda turniiril kaheksa parema sekka. Mäletatavasti lõppes 2012. aasta turniir hispaanlastele võidukalt.

Veerandfinaalis ootab Hispaaniat nüüd ees Prantsusmaa või Šveits.
Horvaatia vs Hispaania.
Mõlemad meeskonnad on seni mänginud tõusvas joones. Horvaatia alustas D-alagrupis kaotusega, kui nad jäid avamängus 0:1 alla Inglismaale. Seejärel tegid nad 1:1 viigi Tšehhiga ning lõpetuseks alistati 3:1 Šotimaa. Lõpuks said horvaadid D-alagrupis Inglismaa järel teise koha.

Hispaania mängis E-alagrupis, kus esmalt viigistati 0:0 Rootsiga. Seejärel viigistati 1:1 Poolaga, kuid lõpuks saadi oma mängumasin tööle ning alistati 5:0 Slovakkia. Hispaania sai E-alagrupis lõpuks teise koha. Alagrupi võitis Rootsi.

Viimase suure võiduga tõestas Hispaania, et nad ikkagi kuuluvad sel turniiril suurte soosikute sekka. 2018. aasta MM-il hõbemedalid võitnud Horvaatia on viimastel aastatel olnud raskustes, kuid käimasoleva turniiri kaks viimast mängu on kulgenud neil tõusvas joones.

Horvaatiat tabas kohtumise eel aga tagasilöök, kui selgus, et matšist peab eemale jääma võistkonna üks liider Ivan Perišic. Milano Interi mängumees andis nimelt positiivse koroonaproovi.

Horvaatia ja Hispaania eeldatavad algkoosseisud


Horvaatia: Livaković; Juranović; Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol; Modrić, Brozović, Kovačić; Vlašić; Rebić, Petković.

Hispaania: Unai Simón; Azpilicueta, Eric García, Laporte, Jordi Alba; Koke, Busquets, Pedri; Gerard Moreno, Morata, Sarabia.

„Perišici asendamine saab meie jaoks olema väga keeruline. Arvan, et meil on siiski kvaliteetseid lahendusi. Tema asendaja annab kindlasti oma parima. Kas ta suudab aga Perišicit samal tasemel asendada? Ma kahtlen selles. Meil on vasakul äärel palju võimalusi ja saame kindlasti hakkama. Me ei pea vastase pärast muretsema. Austame kõiki vastaseid, eriti Hispaaniat. Ka nemad teavad, et meil on kvaliteeti ning nad sooviksid kindlasti mängida hoopis mõne teise vastasega. Peame keskenduma. Meie eesmärk on jõuda veerandfinaali,” sõnas uefa.com’i vahendusel Zlatko Dalic.

„Horvaatia on MM-hõbe. Nad on kvaliteetne meeskond. Seega on nad väga keeruline vastane. Kui tahame võita, siis peame tegema kõvasti tööd,” sõnas Hispaania ääreründaja Ferran Torres.

„See saab olema suur ja eriline matš. Eriti seetõttu, kuna mängisin varasemalt klubijalgpalli Horvaatia tippklubis Zagrebi Dinamos. Mul on Horvaatia meeskonnas palju sõpru. Teadsin juba toona, et jõuan ühel päeval Hispaania koondisesse ning mängin Horvaatia vastu,” lisas omalt poolt Hispaania poolkaitsja Dani Olmo.