Brasiilia terviseminister Marcelo Quiroga kinnitas, et positiivseks on osutunud kaheksa mängija ja nelja treeneri koroonaproovid ning puudutatud isikud peavad jääma hotelli isolatsiooni, vahendab Inside the Games.

Venezuela koondis saabus Brasiiliasse reedel, kuid juba siis jäid lennukist maha kaitsjad Wilker Angel ja Rolf Feltscher, kes olid koroonapositiivseks testitud päev varem.

Venezuela koondise väitel on nende juhtumite arv 11, mistõttu kutsutakse meeskonda 15 uut mängijat. Meeskonna kapten Tomas Rincon teatas Instagramis, et tema on üks viirusega nakatunutest.

Hiljem kinnitas Lõuna-Ameerika jalgpalliliit (CONMEBOL), et koroonaviirusega on nakatunud 13 Venezuela koondise delegatsiooni liiget.

"Kõik nad on asümptomaatilised, isoleeritud eraldi tubadesse ning neid jälgivad CONMBEBOL-i meeskond ja kohalikud terviseametnikud," seisis alaliidu pressiteates.

Viirusepuhangust hoolimata peaks mäng Venezuela ja Brasiilia vahel täna Brasilias Estadio Nacional Mane areenil siiski toimuma.

Kümne koondise osalusel peetav turniir kestab 10. juulini. A-grupis mängivad Argentina, Boliivia, Uruguay, Tšiili ja Paraguay, B-grupis Brasiilia, Colombia, Venezuela, Ecuador ja Peruu. Play-off'i ehk veerandfinaali ei pääse vaid alagrupi viimased.