Esmalt kiitis Euroopa jalgpalli liit UEFA särgi heaks, kuid seejärel asus Venemaa protesteerima. Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova nimetas seda „meeleheitlikuks žestiks”. Ta võttis sõna ka särgile kirjutatud loosungite „Au Ukrainale!” ja „Au kangelastele!” kohta, öeldes, et seda kasutasid Ukraina natsionalistid, kellest osa sõdisid teises maailmasõjas koos natsidega Nõukogude Liidu vastu.

Seepeale tuli teade, et Ukraina riigi kontuur koos Krimmi poolsaarega võib särgile jääda (selliseid riigipiire tunnustab ka ÜRO), kuid kirjad peavad kaduma, kuna need on poliitilise alatooniga. Seejärel on Ukraina alustanud võitlust, et ka mõlemad kirjad võiksid alles jääda. Ukraina jalgpalli liidu president Andri Pavelko teatas, et nad võtavad mõlemad kasutusele koondise ametlike loosungitena.

The Guardian kirjutab, et praeguse seisuga tohib ikkagi kiri „Au Ukrainale” särgile alles jääda, kuna seda peetakse üldiseks väljendiks, mitte poliitiliseks fraasiks. „Au kangelaste” koha peal on endiselt aga küsimärk.

Ukraina jalgpalli liit andis AFP-le teada, et nad on praegu UEFA-ga läbirääkimistes ning asja sujuvamaks muutmise nimel lendas Pavelko neljapäeval ka Roomasse, et olukorda arutada. Täna õhtul peetakse Roomas EM-i avakohtumine, kus vastamisi lähevad Itaalia ja Türgi.

Ukraina peab EM-i avamängu pühapäeval Amsterdamis, kus kohtutakse Hollandiga.