Prantsusmaa alistas viimases EM-i eelses kontrollkohtumises 3 : 0 Bulgaaria. Vigastada saanud Karim Benzema asemel vahetusest sekkunud Giroud lõi seejärel kaks väravat. Mängu järel toimunud pressikonverentsil kurtis Londoni Chelsea ründaja, et tiimikaaslased ei anna talle eriti söötu. Eelkõige oli kriitika suunatud Mbappe pihta.

„Ma teen ees jookse, kuid pallid ei jõua minuni. Tõenäoliselt oleksime võimelised teineteist paremini üles leidma,” sõnas Giroud kohtumise järel meediale.

Giroud ei maininud otseselt Mbappe nime, kuid kõigile oli arusaadav, kellest jutt. Giroud viitas ilmselgelt kahele teise poolaja olukorrale, kus ta oli heal positsioonil, kuid Mbappe otsustas hoopis ise peale lüüa.

Giroud oli väljakul ilmselgelt ärritunud ja pall ei jõudnudki temani eriti tihti. Kui ta lõpuks pall temani jõudis, siis sai ta kohtumise lõpus kirja ka kaks tabamust. Ekspertide sõnul on Giroud ilmselt ka seetõttu ärritunud, et finaalturniiri eel on juttu ainult Mbappest, Antoine Griezmannist ja Karim Benzemast ehk teda ei võeta enam justkui tõsiselt.

Mitme meediaväljaande teatel oli Mbappe Giroud` sõnavõtu järel tõsiselt ärritunud ja tahtis kokku kutsuda pressikonverentsi, kus olukorda omalt poolt selgitada. Väljaande RMC Sport teatel käskis Prantsusmaa peatreener Didier Deschamps aga Mbappel maha rahuneda ja treenimisele keskenduda.

Hiljem palus Giroud ka Mbappe käest vabandust, kuid PSG ründestaar ei ole seda väidetavalt ikkagi vastu võtnud.

RMC Sport kirjutab, et neljapäevasel treeningul tegi Giroud ka katse Mbappega ära leppida, kuid Mbappe jäi ikkagi tõrjuvaks.
Olivier Giroud (paremal) üritas neljapäevasel treeningul lepitust otsida, kuid Kylian Mbappe jäi ikka tõrjuvaks.

Prantsusmaa peab EM-il esimese kohtumise teisipäeval, kui vastamisi minnakse Saksamaaga. F-alagruppi kuuluvad veel Portugal ja Ungari.