Lihtne ja kaasahaarav Predictor

Sellise nimega on üks Fantasy Spordi mängudest, kus osalejad peavad ennustama iga alagrupimängu tulemust ning seejärel ka play-offide tulemusi. Olete ju küll täitnud sõpradega Exceli tabelit, et selgitada oma sõpruskonna jalgpalliekspert. Pafi Predictor koosneb kolmest osast - alagrupimängude tulemused, seitse lisaküsimust (nt parima väravaküti ennustus) ja play-offi tulemused. Valida saab nii tasuta mängu, mille auhinnafondis on 1000€ või 10€ sisseostuga mängu, kus auhinnafond on 5000€.
Kes ei tunne ennast jalgpallis päris koduselt, võib kasutada ka “Autocomplete” nuppu ja lasta mängul ise kõik vastused kirja panna. Ärge unustage, et peale alagrupimänge on vaja tulla mängu tagasi ja sisestada play-offi ennustused.

Klassikaline spordiennustus ja müstilised koefitsiendid

Enne ennustama asumist teeme selgeks mõned mõisted. Traditsioonilises spordiennustuses pakub kihlveokontor ennustamiseks erinevaid valikud või sündmusi, mille saabumise tõenäosust hinnatakse koefitsientidega (mida väiksem number, seda suurem tõenäosus, et sündmus aset leiab). Kõige levinum on nn 1X2 (1-2) tüüpi ennustus. See tähendab, et ennustaja panustab näiteks ühe või teise meeskonna võidule (või viigile). Kui spordiennustaja pakkumine läheb täppi, siis saab ta oma tehtud panuse tagasi valemiga: panuse suurus korrutatud koefitsiendiga. Näiteks panustades Soome -Venemaa jalgpallikohtumises Soome võidule 5 eurot koefitsiendiga 5.25, saab panustaja Soome võidu korral tagasi 26.25 eurot.

Sõltuvalt spordialast liiga populaarsusest pakutakse mängule veel tavaliselt 10-200 muud panustamisvõimalust - nt täpne skoor, geimivõidud tennises, väravalööjad, nurgalöögid jne.
Abiks panustajatele on iga mängu juures ka väike tulpadega statistika nupp, mis avab ülevaate meeskondade eelmistest mängudest ja omavahelistest kohtumistest.

Oma esimesed ennustused tasub teha väikeste panustega (minimaalne panus võib olla ka 0.10€), et aru saada, kuidas ennustuskeskkond töötab, milliseid nuppe vajutada (peale panuse tegemist tuleb see tavaliselt ka kinnitada), kus näeb oma ennustuste ajalugu jms. Ole valmis selleks, et su panus võib kaotada ning valima peab summa, mille kaotamisest sul kahju ei oleks.

Kui midagi peaks valesti minema, siis saab kuni mängu alguseni kasutada cash-out nuppu, et panus tagastataks. Sama saab mõnel juhul teha ka juba mängu ajal - kui näed, et mäng hakkab vales suunas minema või näiteks on seis soodne ja tundub mõistlik võit välja võtta.

Jackpot ennustused ehk totalisaator

Mõned spordihuvilised mäletavad ammuseid aegu, kui Soome televisioonis loeti pühapäeva õhtul ette totalisaatori tulemusi 1, X, 2. Pafi Jackpot ennustuste mäng pakub just sellist võimalust - ennusta mitme erineva mängu tulemust (võit, viik, kaotus või siis ka täpseid skoore), osta pilet ja jaga ühist auhinnafondi teiste samas mängus osalejatega. Mängu valikus võib olla nii nädalavahetuse liigamänge või näiteks jalgpalli EMi mänge. Ka selles mängus on olemas abiks nupp “Nutikas valik”, mis teeb valikud mängija eest ära. Neid saab muidugi ise korrigeerida. Populaarsemates mängudes võib auhinnafond olla 100000 eurot (20 sendise piletiga) kuni 1 000 000 eurot (2-eurose piletiga).

Fantasy Sport - kui hea peatreener sa oled?

Fantasy Sport mängus saavad unistused teoks ja sul on võimalus kokku panna meeskond mängijatest, kes võib-olla kunagi samades värvides ei mängiks. See mäng on tõelisele jalgpallieksperdile, kelle ülesanne on etteantud eelarvega panna kokku tiim, kes hakkab eelolevas mängus, turniiril või liiga nädalavahetusel punkte koguma. Iga mängija, kes on tiimi valitud teenib pluss- või miinuspunkte vastavalt sellele, mida nad reaalses mängus teevad (löövad värava, teenivad kaardi, tõrjuvad pealelöögi jne). Mängu võidab see, kelle tiim on kõige rohkem punkte teeninud.

Live-ennustused

Live ennustused ei erine palju klassikalisest panustamisest. Ka siin on mängus koefitsiendid ja mäng käib n.ö maja vastu, kes pakub erinevatele mängu sündmustele panustamise võimalusi. Erinevalt tavalisest panustamisest, kus panuseid võetakse vastu kuni mängu alguseni ning koefid muutuvad üsna vähe, on siin melu rohkem. Koefid muutuvad vastavalt mängu seisule ja olukorrale ning panuseid saab teha kogu mängu vältel. Näiteks saab panuse teha sellele, kes lööb järgmise värava või kes teenib järgmise nurgalöögi.

Kaks tasuta äppi

Lisaks Paf.com mängukeskkonnale on Pafil ka kaks tasuta mängude äppi, millega võib auhindu võita.
TopPicks ehk harjutamine teeb meistriks. TopPicks äpis on kaks ülesannet. Esimene neist on arvata ära päeva mängu tulemus ning teenida võimalikult palju järjestikuseid võidupäevi. Vastavalt sellele õiged vastused vahetada rahaks. Näiteks 10 päeva järjest õigeid vastuseid annab mängijale 15€. Teine ülesanne on koguda punkte. Iga päev on võimalik ennustada kuni viie mängu tulemusi ja iga õige ennustus annab punkte vastavalt sellele, kas meeskonna või sportlase võiduvõimalus on suur või väike. Kõike seda saab teha aga ka oma sõprade või töökaaslastega, luues oma privaatse liiga.

GameShow ehk viktoriinimäng nutikatele

GameShow on Pafi tasuta viktoriiniäpp, kus saab oma teadmisi kontrollida. Paar korda nädalas esitame sulle 12 valikvastustega küsimust millele pead kiiresti vastama. Mängus on kolm auhinnataset - kui vastad õigesti kaheksale küsimusele järjest, oled juba auhinna ära teeninud. Vastad õigesti 10 või 12 küsimust järjest, saad juba suurema auhinna. Mõnikord on mängus ka kuldsed piletid eriauhindadega. Hoia viktoriini teemadel silma peal, sest tulemas on mitu jalgpalliteemalist viktoriini. Mängu juhib legendaarne Ivo Linna.

Vastutustundlik mängimine

Kuigi spordiennustus võib olla mõnele inimesele igapäevaseks tuluteenimise allikaks, siis tuleb arvestada, et tegemist on ikkagi meelelahutuse ja hasartmänguga ning sellesse tuleb suhtuda vastutustundlikult. Soovitame kõigil enne ennustama asumist seada omale mängukeskkonnas kindlad limiidid (nt maksimaalse summa määramine, mille piires mängida saab, sissemaksete piiramine või mõne mängukategooria külmutamine).

Jaga
Kommentaarid