Žalgirise peatreener Martin Schiller kinnitas Leedu Delfile, et võistkonna liider Marius Grigonis liitub Moskva CSKA-ga. Jutte Grigonise Venemaale siirdumisest hakati rääkima juba talvel.

"Juba kõik on kuulnud, et Grigonis lahkub. Ilmselt teevad seda ka Thomas Walkup, Rokas Jokubaitis ja Nigel Hayes. See on imeline. Žalgiris on hüppelud, mis aitab Leedu korvpalli," ütles Schiller.

20-aastane Jokubaitis on Leedu meedia andmetel lähedal liitumisele Barcelonaga. Walkupi jahivad Istanbuli Anadolu Efes, Tel Avivi Maccabi ja Piraeuse Olympiacos ning Hayes loodab pääseda NBA-sse.

Suure tõenäosusega lahkuvad ka Augustine Rubit, Patricio Garino ja Steve Vasturia. Kahe viimase kaotus Žalgirisele suureks löögiks pole.

Leedu kõrgliiga finaali kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Walkupi asendajaks võib saada Leedu veteran Mantas Kalnietis, kes mängis viimati Krasnodari Lokomotiv-Kubani eest. Mängujuht valiti VTB Ühisliiga põhihooaja MVP-ks, ühtlasi püstitas ta Ühisliiga söötude rekordi (keskmiselt 9,6).

Schilleri sõnul on ta Kalnietisega juba kohvitamas käinud, aga kokkuleppest olevat veel vara rääkida.