Suure neliku pääsemine poolfinaali play-offi ei tulnud kellelegi üllatuseks – just klubisid VITEN, BCH, VRZ ja Stolitsa oodati seal näha veel enne hooaja starti. Ning nende silmast silma kohtumised väljalangemismängudes ongi ehk sellekssamaks kulminatsiooniks, mida erapooletud fännid niivõrd armastavad. Saalijalgpalli kvaliteedi, intrigeeritusse taseme ja pinge poolest mängu kestel on need kahtlemata Valgevene jooksvate meistrivõistluste tippmängud. Seega pole üllatav, et kõik praeguseks hetkeks lõppenud poolfinaalmängud on kas lõppenud ühest pallist koosneva vahega või on hoopiski väljunud põhiaja raamidest.

Kehtiv meister Orša VITEN on regulaarse meistrivõistluse mängudes saavutanud kaks võitu BCH üle: kodus lammutati Gomeli meeskond seisuga 13 : 1, väljasõidul aga saavutati palju tagasihoidlikum võit – 4 : 2. Tuginedes isiklike kohtumiste tulemustele, samuti võrdlemisi stabiilselt läbiviidud regulaarsetele meistrivõistlustele, nimetati selle paari favoriidiks just Orša klubi, mis muuseas kuidagi ei mõjutanud BCH mängijate meelestatust – ei saa öelda, et nad oleks esimeses kohtumises mistahes osas alla jäänud, vaatamata lüüasaamisele 3 : 4.

„Väljakul oli kuum esimesest kuni viimase minutini välja, võitlus käis igas väljaku osas. Sõitsime Oršasse võitma, kuid meil tuli oma mängu lihtsustada, mis on kahtlemata vastase teene. Võtmelise tähendusega oli esimese poolaja stardilõik, kui lasime kaks korda väravasse lüüa, kuid olen poistele tänulik, et suutsime keskenduda, tegutsesime plaanipäraselt ja suutsime mängu naasta. Meeskonnana olime kindlasti lisaaja välja teeninud,“ teatas BDH peatreener Dmitry Nekrashevich pärast mängu.

Teiseks mänguks sõitsid meeskonnad Gomelisse, kuid mängu käik kordus taas: VITENil õnnestus kaks korda väravat tabada, misjärel püüdsid võõrustajad taas mängu päästa, võrdsustades seisu, kuid rohkemaks neid ei jätkunud – 37. minutil tõi Oleg Yeryomin kehtivale meistrile teise võidu seerias – 3 : 2. Seega võib VITEN finaali pääsemise vormistada juba 6. juunil, kui võõrustab vastast koduparketil.

Teise poolfinaali paari puhul on seni täheldada võrdset seisu: Gomelis suutis VRZ Stolitsalt väga raske võidu välja rebida mängujärgsete penaltite abil (4 : 3), vaatamata sellele, et kaotas mitu korda kohtumise käigus ja suutis tagasi mängida vaid viimasel minutil, Minskis aga mängisid meeskonnad äärmiselt ettevaatlikku saalijalgpalli ja saavutasid minimaalse võidu seisuga 1 : 0. Seega ootavad fänne vähemalt neljast mängust koosnevad vastasseisud, mis võib täiesti pikeneda ka maksimaalse mängude arvuni. Igal juhul kujunevad kõik Valgevene meistrivõistluste järelejäänud play-off-mängud ägedaks võitluseks, mille jälgimine on saalijalgpalli austajate jaoks tõeline nauding.