Eesti alustas košmaarselt - ei saadud servi kätte ja rünnati blokki, platsil oli kõvasti ebakindlust. 0:7, 3:12... Cedric Enard tegi mitu vahetust - platsile tulid Kristo Kollo, Karli Allik ja Robert Viiber - ning tasapisi sai Eesti oma mängu käima.

Teises geimis toimus täielik pööre - Eesti surus vastaseid väga hea serviga, ühtäkki kõik klappis ja toimis, mehed nautisid väljakul olemist ja Eesti võitis kindlalt teise 25:13 ja kolmanda 25:18.

Viimaseks jäänud neljandas geimis tegi Eesti 7:7 viigiseisult 3:0 spurdi ja juhtis varsti juba 18:10. Hispaanlased enam mängu päästa ei suutnud ja kaotasid geimi 16:25.

Eesti parimaks tunnistati täna Robert Viiber, ka hispaanlaste poolel tunnustati sidemängijat, Angel Trinidadi. Supermängu teinud Oliver Venno tõi 26 punkti (kasutegur +20; rünnak 72%; 3 serviässa), Karli Allik 16 (+12; 67%; 3 ässa), Kristo Kollo 15 (+10; 53%; 3 ässa; 3 blokki), Ardo Kreek 9 (+4; 70%) ja Timo Tammemaa 8 (+6). Vastaste resultatiivseim oli 13 silma kogunud Augusto Colito.

Eesti algkoosseis: Renet Vanker, Oliver Venno, Albert Hurt, Märt Tammearu, Ardo Kreek, Timo Tammemaa ja libero Silver Maar.

Eesti on neljast mängust võitnud neli. Õhtuses kohtumises läksid vastamisi Belgia ja Läti. Mäng oli üllatavalt tasavägine, Belgia võitis 3:1 (30:28, 25:23, 19:25, 25:16). Tomas Rousseaux tõi võitjatele 23 punkti (+17) ja valiti ka Belgia meeskonna parimaks, Läti poolelt tõi Kristaps Šmits 18 ja Kristers Dardzans 17 punkti.

Homme mängib Eesti Belgia ja ülehomme Lätiga.
Standings provided by SofaScore LiveScore


Enne mängu:

Tartus peetud turniiril alistas Eesti Hispaania ja Läti 3:0, Belgiat võideti 3:2. Võrreldes esimese turniiriga on tehtud koosseisu osas muutusi: Alex Saaremaad asendab Henri Treial ja Johan Vahteri asemel pääses kaasa Stefan Kaibald. Muid muudatusi tehtud ei ole, sidemängijatest kaasas Cedric Enard taas Renet Vankeri ja Robert Viiberi, laagris olnud meestest jäi Markkus Keel valikust välja.

Vahetuste eesmärk oli abitreener Alar Rikbergi sõnul kaasata koondise mängudesse võimalikult suur ring mängijaid, kes on laagris osalenud. Kaibaldi kohta on ka värske uudis – mullu Tartu Bigbanki Eesti meistriks aidanud nurgaründaja jätkab karjääri Saksamaal Netzhoppersi meeskonnas. Mullu pallis seal Karli Allik, kes on käed löönud ühe teise Saksamaa kõrgliiga meeskonnaga.

Belgia koondises ei tee teisel ja ühtlasi viimasel alagrupiturniiril Liepajas kaasa meeskonna liider Sam Deroo. Moskva Dünamoga Venemaa meistriks tulnud mehele sooviti anda veidi puhkust, et ta saaks aega veeta oma perega. Belgia korraldab 19.-20. juunil Kortrijkis Final Fouri, seal on Deroo kindlasti kohal. „Olen rahul suhtumisega, mida näitasime Tartus. Kolme võitu seal võita ei õnnestunud, sest jäime alla tugevale Eestile. Mängime Lätis jätkuvalt alagrupi võidu nimel,” kinnitas Belgia koondise loots Fernando Munoz Benitez meeskonna Facebooki kodulehel.

Toimunud on ka muudatus Kuldliiga reeglites. Nimelt loobus Hiina maailmaliigast, asendajaks kutsuti Holland, mis seetõttu Kuldliigas ei osale. See muutis aga edasipääsemise süsteemi. Endiselt saab edasi kõigi kolme grupi võitja ja kui Belgia võidab A-grupi, siis ka parim teine. Parima teise selgitamisel aga ei kuulu enam arvestusse mängud grupis viimaseks jäänud meeskonnaga, kuna üks alagrupp on kolmeliikmeline. Praeguse seisuga on A-grupis viimane Läti.

Eesti kohtub täna kell 16 Hispaaniaga, homme kell 19 Belgia ja pühapäeval kell 17.30 Lätiga.