Kaks minutit enne lõppu viis Kristaps Porzingise kaugvise Mavericksi 101:91 juhtima, aga Clippers suutis vahe minimaalseks vähendada. Kui kellal oli 10 sekundit, tekkis Nicolas Batumil võimalus kodutiim ette viia, aga prantslase paarilt meetrilt tehtud vise läks mööda.

Pärast Tim Hardaway jr.-i tabavaid vabaviskeid andis Clippers palli Kawhi Leonardi kätte, kes eksis kolmesel. Sellega oli mäng tehtud. Seeria kuues mäng peetakse Eesti aja järgi ööl vastu laupäeva Dallases. Seni on kõik kohtumised võitnud võõrsil mänginud võistkond.

Mavericksi resultatiivseim oli 42 punkti, 8 lauapalli ja 14 korvisööduga Luka Doncic. Neljandal veerandajal läks tema sihik siiski paigast ära ja tugevalt teibitud õla ja kaelaga mänginud sloveen piirdus kahe punktiga.

Hardaway jr. panustas Mavericksi võitu 20 punktiga. Doncic kiitis pärast mängu tehtud intervjuus ääremängijat Dorian Finney-Smithi, kes kogus 8 punkti ja 5 vaheltlõiget.

Clippersi kasuks viskas Paul George 23 punkti, Kawhi Leonardi ja Reggie Jacksoni arvele jäi 20 punkti.

Clippers - Mavericksi tipphetked:

Edasipääsejad selgusid kolmes seerias. Nii ida- kui ka läänekonverentsi põhiturniiri võitjad läksid oma seeriast tulemusega 4:1 edasi, aga kõige rõõmsam tuju nende poolehoidjatel ilmselt ei ole.

Idakonverentsi esimene asetus Philadelphia 76ers oli kodus 129:112 üle Washington Wizardsist. 76ers-i parim mängija Joel Embiid põlvevigastuse tõttu kaasa ei teinud.

Eile teatas klubi, et keskmängija põlvemeniskis avastati väike rebend. Embiid loodab operatsiooni edasi lükata ja nii ruttu kui võimalik platsile naasta, aga kas ja kui edukalt see õnnestub, pole veel teada.

76ers kohtub teises ringis viienda asetusega Atlanta Hawksiga, kes võitis täna võõrsil 103:89 New York Knicksi.

Läänekonverentsis põhiturniiril kõige enam võite saanud Utah Jazz lõpetas esimese ringi 126:110 võiduga Memphis Grizzliese üle.

Jazzi mängujuht Mike Conley sai kaasa teha vaid 12 minutit, sest teda segas reie tagalihase trauma. Sama probleemiga oli ta kimpus ka põhihooaja lõpus.