Jokubaitist seostati pikalt FC Barcelonaga, kus teda ootaks ees endine Žalgirise loots Šarunas Jasikevicius. Hispaania väljaande Mundo Deportivo teatel on Barcelona, Jokubaitis ja Žalgiris olnud juba pikalt suhtluses ning omavahel jõuti ka eelkokkuleppele ülemineku osas.

Viimastel päevadel on aga olukord muutunud, sest jõuliselt on end pildile surunud ka Moskva CSKA. Hispaania meedia teatel on Venemaa hiid erinevalt Barcelonast valmis maksma Žalgirisele ära kogu väljaostuklausli, milleks on 350 000 USA dollarit. Rahaliste probleemidega hädas olev Barcelona on valmis sellest summast vaid teatud osa kohe maksma. Samas on Barcelona valmis maksma Žalgirisele osa teenitud rahast, kui leedulane peaks Barcelonast tulevikus NBA-sse siirduma.

Leedu meedia teatel võib Jokubaitis aga juba sel aastal NBA-sse pääseda. Nimelt on maineka korvpalliajakirjaniku Donatas Urbonase andmetel Jokubaitis juba tänavu end drafti üles andma. Seejuures ennustavad mitmed portaalid, et leedulane võib tänavu ka valituks osutuda.

Jokubaitis tegi äsja lõppenud hooajal Euroliigas Žalgirise eest kaasa 31-s kohtumises. Neist viies alustas ta algkoosseisus. Keskmiselt kogunes tema arvele 20 minutiga 7 punkti, 1,7 lauapalli ja 2,5 resultatiivset söötu.