Novaki Tennisekeskuses võidetud trofee oli serblasele ATP Touril juba 83. Tennise avatud ajastul (alates 1968. aastast) on üksikmängus rohkem tiitleid võitnud vaid Jimmy Connors (109), Roger Federer (103), Ivan Lendl (94) ja Rafael Nadal (88).

Veebruaris karjääri üheksanda Australian Openi tiitli võitnud 34-aastane Djokovic on nüüd Belgradist noppinud kolm tiitlit, varem võidutses ta Serbian Openil 2009. ja 2011. aastal.

Djokovici selle aasta võitude-kaotuste saldo on 20-3. Aasta teisel suure slämmi turniiril Pariisis ootab teda ees avaringi kohtumine ameeriklase Tennys Sandgreniga (ATP 66.), kes tänavu säravaid tulemusi pole näidanud, kuid eelmise aasta Australian Openil omas veerandfinaalis Federeri vastu seitset matšpalli, kaotades siiski lõpuks 3:6, 6:2, 6:2, 6:7 (8), 3:6.

Kui kõik läheb plaanipäraselt, kohtub Djokovic French Openi veerandfinaalis Federeriga. Enne seda tuleb tal teises ringis mängida prantslase Lucas Pouille'i või argentiinlase Pablo Cuevasega, kolmandas ringis tõenäoliselt prantslase Ugo Humbertiga ja neljandas ringis belglase David Goffiniga. Seda muidugi eeldusel, et Humbert või Goffin ise varem kuskil ei komista.

Federeri ennast aga ootab karm teekond, kus tema eeldatavad vastased edetabelikohtade ja asetuste põhjal on peale avaringis Denis Istomini alistamist horvaat Marin Cilic (2. ringis), ameeriklane Taylor Fritz (3. ringis) ning Matteo Berrettini või Felix Auger-Aliassime (kaheksandikfinaalis). Nadaliga on lootust kõigil eespool nimetatud meestel kohtuda poolfinaalis.

Eile lõppes ka ATP turniir Parmas, mille võitis USA-d esindav Sebastian Korda (ATP 63.). Finaalis alistas mullu French Openil neljandasse ringi jõudnud 20-aastane endise maailma kümnenda reketi Petr Korda poeg itaallase Marco Cecchinato 6:2, 6:4.

WTA turniiri Strasbourgis võitis 25-aastane tšehhitar Barbora Krejcikova (WTA 38.), alistades finaalis rumeenlanna Sorana Cirstea 6:3, 6:3.

Kuula ka "Matšpalli" podcasti eelvaadet French Openile!
1x
00:00