Mäng kulges kuni 11. minutini võrdselt, siis aga tegi Eesti Alina Molkova ja Polina Gorbatsjova väravate abil 8:1 vahespurdi ning sellega oli põhimõtteliselt kohtumise saatus otsustatud. “Ausalt öeldes oli natukene hirm esimese mängu eel sees, kuna meil oli Läti koondise kohta väga vähe informatsiooni,“ ütles värskelt naiste koondise kapteniks valitud Janeli Patrail.

Garderoobi mindi seisult 14:8 ja kuigi teise poolaja alguses oli Eestil teatud probleeme realiseerimisega, siis lätlased lõpuks eestlastele ohtlikuks ei saanudki ning naised võtsid esimesest kohtumisest kindla 28:17 võidu. “Alates avavilest oli meil väga hea emotsioon sees ja terve võistkond elas kaasa igale saavutatud väravale. Kaitse toimis hästi ning väravavahid aitasid meie selja taga, need olidki tänase võidu võtmed,” jätkas Patrail

Eesti tegid ohtrasti vahetusi ning mänguaega said kõik kaasas olnud pallurid. “Arvestades, kui palju me oleme kokkumänginud, siis saab selle tulemusega ainult rahul olla. Eks vahepeal läks vahetustega rütm natukene sassi, kuid see on sellisel turniiril mõistetav. Kokkuvõttes võib öelda, et hea meel on, et Eesti naiste koondis taas kokku kutsutud on ning sellise võiduga on hea edasi minna,” lõpetas värske kapten.

Pühapäeval kohtub Eesti taas Lätiga, kui Ulbroka spordikompleksis peetakse teine omavaheline mäng. Selle matši peavad eestlased läbi ajama täna rünnakul väga häid esitusi näidanud Kim-Ly Hoangita, kes vigastuse tõttu homme kõrvale jääb.

Eesti poolt viskasid täna väravaid: Alina Molkova (10 väravat), Polina Gorbatsjova (6), Maarja Treiman (3), Anastasjia Bušina, Angelika Šalk, Jekaterina Tšerneštšuk (kõik 2), Anastassia Volkova, Kim-Ly Hoang, Teele Utsal (kõik 1)

Eesti naiste koondise kohtumised Lätiga:

29.05.2021 18.00 Läti - Eesti (Ulbrokas Sporta kompleks) 17:28 (8:14)

30.05.2021 11.00 Läti - Eesti (Ulbrokas Sporta kompleks)

Eesti naiste koondis sõpruskohtumisteks Lätiga:

Alina Molkova (CHEV Handball Diekirch), Kerli Jõks, Teele Utsal (mõlemad HC Tabasalu/Audentes), Janeli Patrail, Polina Gorbatsjova, Maarja Treiman, Kim-Ly Hoang, Linda Veski (kõik Reval-Sport), Jekaterina Tšerneštšuk, Anastassia Volkova, Anastasjia Bušina, Angelika Šalk, Darja Belokurova (kõik Reval-Sport/Mella).


Peatreener: Taavi Tibar, treenerid: Merit Moro ja Ella Kungurtseva, mänedžer: Sten Toomla, füsioterapeut: Triin Kont